5 съвета за почистване, които всъщност са митове

5 съвета за почистване, които всъщност са митове

Има куп изпитани методи за почистване, които днес по една или друга причина не са верни. И има основателна причина да изоставим „стария начин на правене на нещата“.

Дори някои от съветите и триковете за почистване, възхвалявани от нашите родители, баби и дядовци (и дори професионалисти в хотелиерската индустрия), не само не работят, но всъщност могат да влошат бъркотията. Вижте някои от най-разпространените митове за почистване, които не са толкова ефективни, колкото се твърди, че са!

Мит №1: Вестникът придава на стъклото блясък без ивици

Днешните вестници са много по-тънки, отколкото беше, което означава, че се разпада много по-бързо и вероятно ще ви остави мокра, мека каша. Вместо това полирайте огледалата и стъклата си с микрофибърна кърпа.

 

Мит №2: Чаените пакетчета могат да дезодорират миришещи обувки

Сухите пакетчета чай може да са достатъчно абсорбиращи, за да неутрализират миризмата на вонящите обувки, но далеч не са най-ефективният вариант. Вместо това сложете памук с малко спирт и етерично масло.

Мит №3: Почистващите препарати действат незабавно

Повечето почистващи препарати работят най-добре, когато им дадете малко време за работа. Бъдете търпеливи и изчакахте.

 

Мит №4: Поръсването на петното със сол ще го премахне

Третирането на петно със сол няма да помогне за премахването му – всъщност може да го влоши! Солта може да остави определени петна и да ги направи невероятно трудни за премахване.

 

Мит №5: Освежителите за въздух почистват въздуха

Не позволявайте на носа ви да ви заблуди! Продуктите, които рекламират техния „свеж“ или „чист“ аромат, не премахват непременно повече мръсотия или убиват повече микроби. Всъщност през повечето време тези аромати не правят нищо друго, освен да изпълват пространството със синтетичен аромат.

Ако търсите естествен аромат, който наистина може да ви помогне да освежите вашето пространство, опитайте вместо това дифузер с етерични масла – много етерични масла имат свойства за пречистване на въздуха. Може също да помислите да инвестирате в някои стайни растения за пречистване на въздуха !

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...