Трикове, които ще направят прането по-лесно

За винаги отличен резултат при пране

2260

Прането не е кой знае колко сложна работа, но успехът ни зависи от правилното изпълнение – от предпране, през самия процес, до съхненето. Независимо дали искате да освежите сакото на костюма или да изперете любимия си чифт тъмни дънки, без да се обезцветят, има някои тънкости, които трябва да следвате. Вижте няколко хитрини, които ще ви улеснят.

12 трика за пране, които ще променят дрехите и живота виСледващите 12 трика не само ще променят гардероба ви, но и целия ви живот, защото сериозно ще облекчат портфейла ви

 1. Използвайте оцет като омекотител 

Полезни джаджи за пранетоВ помощ за мокротото помещение  

Поддържайте спално бельото меко и чисто, като перете с оцет! Просто добавяйте 1 чаша дестилиран бял оцет към прането. Оцетът ще омекоти тъканта, ще премахне мръсотията и ще елиминира евентуалните миризми. Правете това веднъж месечно.

2. Слагайте препарата в капачката на препарата при пране

Ако ви е омръзнало да почиствате отделението за прах, сипете препарат в капачката на праха и сложете върху дрехите. Само не забравяйте да я извадите, ако пускате сушилня след това.

3. Суете без гънки с макарон за плуване

Ако слагате дрехите си на простор или сушилня и по тях се образуват неприятни гънки от тънките пръчки, ето лесно решение. Вземете макарон за плуване и го сложете върху пръчката. Така дрехата ще бъде по – изпъната и ще се изглади лесно.

4. Накисвайте дрехите за тренировка

Когато дрехите за тренировка не са толкова свежи, предварително ги накиснете в студена вода и 1/2 чаша бял оцет. Оставете за час, след което ги изперете с мек препарат.

5. Разкопчайте ризите преди пране

Така ще запазите техният вид и няма опасност някое копче да се скъса в процеса на центрофугиране.

6. Сортирайте по тегло, не само по цвят

Цветът не е единственото нещо, което трябва да имате предвид, когато става въпрос за сортиране на прането. Обърнете внимание и на теглото на тъканта. Представете си, че перете чифт тежки дънки с няколко леки памучни тениски. Тежкият деним може да увреди лекия памук и така тениските ще се износят по – бързо.

5 употреби на белината извън пранетоЗа дезинфекция, стерилизация и още нещо…  
Сподели: