Топ 5 съвета за по - лек живот в малкия апартамент

Шивейте комфортно на малко квадратни метри

2218

Животът в малък апартамент може да бъде толкова удобен, колкото и в големия, стига да знаете как да го обзаведете правилно. Важно е да използвате всеки сантиметър от наличното пространство, за да се побере всичко, от което се нуждаете, а в същото време да поддържате чисто и организирано. Планът на пространството, изборът на мебели, както и изборът на цвят са само някои от многото неща, които трябва да имате предвид.

И следващите съвети са някои от най-добрите, които могат да ви помогнат да живеете уютно и удобно в малкото жилище.

Разпределете пространството в отворения план жилище

Когато става въпрос за оформлението, малките апартаменти са най-често с отворен план. Това, разбира се, изисква разделението на няколко отделни зони, което може да постигнете по много начини.

Бюфетът, например, може да определи пространството между кухнята и трапезарията и също така ще служи като допълнително място за съхранение.

Разделителите в помещението са задължителни, независимо дали ще са дървени паравани, завеси или може би библиотека, която отново ще осигури допълнително място за съхранение.

Не забравяйте, че дори килимите или чергите могат да определят отделните зони.

Изберете мултифункционални мебели

Изборът на мебели играе важна роля при декорирането на всяко пространство. За вашия малък апартамент трябва да изберете мултифункционални мебели. Те спестяват място и могат да служат за много цели.

Например масичка за кафе, която се превръща в маса за хранене. Или диван, който да използвате през деня за сядане, а вечер като легло.

 

Изберете правилната цветова схема

Цветовете също играят наистина важна роля при декорирането на малкия апартамент. Трябва да изберете светла цветова схема, която ще направи пространството да изглежда по-голямо. За декоративните аксесоари използвайте друг цвят, с който да създадете контраст.

Ако е възможно сложете по-големи прозорци

Освен цветовете, естествената светлина може да направи пространството да изглежда по-голямо, отколкото е. затова е добър избор ако може да сложите високи от пода до тавана.  Ако от тях се открива и красив изглед, ще имате допълнителен бонус.

 Не оставяйте ъглите празни

Да, при декорацията на малкия апартамент е от съществено значение да използвате всеки сантиметър от наличното пространство. Затова, ако разполагате с празно ъглово пространство, помислете да сложите там ъглов диван, ъглова трапезария или може би с ъглови рафтове, които ще осигурят допълнително място за съхранение. Можете да изберете и ъглови кухненски чекмеджета и по този начин да се възползвате максимално от малката кухня.

Сподели: