10 неща, които да съобразите когато избирате мебели за дома

Важно решения, което трябва да вземете

2027

Покупката на мебели може да се окаже трудна задача. Може би следващата по трудност, след като вземем решение за цветовете у дома. При огромното разнообразие на видове, модели, материи, материали, форми, марки мебели, купувачите често не знаят какво да изберат, какво да гледат и откъде да започнат.

От Variety дават няколко насоки, които ще ви помогнат да се ориентирате по – бързо при избора на мебели за дома ви.

Размер

Това е един от основните фактори, които трябва да имате предвид, преди да закупите мебели. Измерете точно пространството на стаята си и изберете мебелите според големината. Не прекалявайте с броя им и не взимайте прекалено големи, ако стаята е малка, защото така ще направите помещението претрупано. По – добре изберете един голям диван вместо два – три малки. Търсете баланса във всичко.

Материали

Помислете какъв материал е подходящ за дома ви. Независимо дали става въпрос за дърво, неръждаема стомана или друг, планирайте го преди да излезете в магазина. Това ще ви помогне да спестите време и да селектирате избора си.

Стил

Стилът е от значение. Не избирайте произволни мебели, а мислете за съчетанието им с останалите, с цветовете на стените, килима, картините, аксесоарите…

Цветове

Още един труден избор. Помелете какъв е интериорът у дома? Светли стени може да съчетаете с тъмни мебели, и обратно. Светли със сходни тонове също са подходящ избор. Ако стаята е малка, не рискувайте с тъмните модели, освен ао не сте сигурни в избора си. съобразете и за поддръжката. Имате ли деца, домашни любимци…? На светлите ще личи всяко петънце.

Тема

Уверете, че избирате мебели, които се смесват с общата тема на вашата къща. Ако ибзавеждате във винтидж стил, нека цялата къща да е така.

Проверете рамките

Това е специално предназначено за мека мебел. Изберете мека мебел с широка рамка и добро качество. Ако има матрак или възглавници, седнете и се уверете, че е удобен за вас.

Комфорт

Крайната цел на всяка мебел е да осигури комфорт. Независимо дали става въпрос за легло, диван или дори за стол, основната цел, с която ги купуваме, е да облекчат живота ни. Не следвайте дизайна и цветовете ... Вземете този, който ви осигурява максимален комфорт.

Характеристики

Функциите трябва да са приоритет, когато имате два мебела и трябва да изберете един от тях. Изберете този с повече функции. Купуваме мебели за по-дълъг период на ползване ... така че тези допълнителни функции без съмнение могат да бъдат полезни. Например изберете шкаф с още няколко чекмеджета ... няма да ви навреди.

Цена

Има един мит, в който всички вярваме. Колкото по-скъпо или марково е нещо, толкова по-добре би било. Това обаче не е съвсем така. Избирайте мебелите си разумно и според джоба, но не се скъпете.

Проучете

Направете подробно проучване както офлайн, така и онлайн. Купуването на мебели онлайн е по-добре, отколкото да закупите същия офлайн. Ще получите по-добри цени, по-добри оферти и продукти с по – добра политика за връщане (в зависимост от доставчика). Най-хубавото е, че можете да сравнявате един и същ продукт на различни сайтове. Просто е въпрос на време да изберете най-доброто.

Сподели: