Полезни идеи за трансформация на малкото пространство

От различни организационни решения до хитри декоративни трикове  

802

Не всеки дом може да се похвали с огромно пространство, в което да имате място за всичко. Но ако сте сред тези, които имат малки жилища, не се отчайвайте. И вие без проблем може да обзаведете стилен и красив дом, при това, без да личи, че стаите са малки и тесни. Всичко е въпрос на правилна декорация и хитри трикове при обзавеждане.

Ето няколко предложения.

ikea.bg

1. Използвайте пространството за съхранение

Нямате място в кухнята дори да се завъртите? Не се ядосвайте! За да се избегне визуално претрупване на мястото, кухнята е в бяло, без сложни елементи или задължаващи архитектурни елементи. U-образният дизайн се подчертава от дървения плот.

2. Подредете отдолу

Спестете място, като заложите на умни решения за съхранение, като например кутии под леглото или вградени рафтове. Ако ремонтирате тавански етаж, поставете леглото под наклонения покрив, за да направите място за повече мебели. Създайте дълбочина с текстурирани меки мебели, топли цветове и лични предмети, които ще придадат на стаята уют.

3. Зона в ъгъла

Все повече хора работят от дома в наши дни, но това не означава, че трябва да ползвате  масата в трапезарията за това. Създаването на работно място в ъгъла в хола или спалнята е чудесен начин да се възползвате максимално от недостатъчно използваното пространство. Изберете любимия си тапет, за да създадете отличителна зона и добавете лично докосване с произведения на изкуството, цветя или снимки.

4. Използвайте малки по размер принтовеЗабавлявайте се със смесването на класически модели като флорални и ивици. Не забравяйте да изберете тъкани в сходни цветове, за да запазите семплия вид в помещението.

5. Закачете нависоко

Ограниченото място в коридора означава да отворите въображението си, когато мислите за съхранение. Високи отворени рафтове, на които да подредите кошнички от ракита, дървена пейка с място за кошове под нея или малки плаващи чекмеджета за съхранение на по-малки предмети.

6. Сложете нещо впечатляващо

Дори млаката баня може да се промени и да предложи спа усещане. Ако не знаете как да украсите малкото пространство, заложете на меки, естествени нюанси, на мебели и аксесоари с чисти линии и запазете повърхностите чисти, за да създадете усещане за пространство.

7. Помислете за огледалата

Голямото огледало прави чудеса. То не само отразява светлината в стаята, но ако поставите огледало на противоположната стена на прозореца, това ще удвои усещането за пространство. 

8. Нещо различноТова, че имате малка стая, не означава, че не може да импровизирате. Използвайте пространството на стената с различни опции за стелажи. Тук плаващите рафтове са поставени в зоната около камината, което визуално увеличава тази иначе компактна всекидневна. Боядисайте стената зад рафтовете в ярки цветове, това ще оживи пространството.

Сподели: