Нови начини да използвате сода за хляб, които може да не сте чували никога

От дома до красотата

826

Какво ви идва на ум, когато мислите за сода за хляб? Продукт, който може да използвате за печива. Но освен това, содата има и още много приложения. От премахване на миризми, до почистване на съдовете, вижте някои приложения на содата за хляб, за които не подозирахме.

Хитри приложения на содата и оцетаИдеи, с които ще спестите доста средства и ще заместите химичните препарати 

 Почистете плодовете и зеленчуците. Поръсете малко върху гъба, избършете ги и изплакнете.

Измийте чинии, тенджери и тигани. Смесете няколко супени лъжици на паста, за да имате лек абразив, почистете и изплакнете.

5 неща, които никога не трябва да чистите със сода за хлябТози фин прах не винаги е добро решение 

Почистете фурната. Поръсете сода във фурната си и напръскайте с вода, след което оставете да престои една нощ. На следващия ден почистете.

Почистете плочките и мивките. Изсипете малко върху влажна кърпа или гъба и изтъркайте леко, след което изплакнете.

Забършете с моп. Просто добавете половин чаша сода към кофа с топла вода и почистете.

Почистете петна от грес и масло. Изсипете малко върху петното и натрийте с мокра четка.

Почистете стените и мебелите. Всяка боядисана повърхност може да се почисти с малко сода за хляб върху влажна кърпа или гъба. Разтрийте леко и подсушете с чиста кърпа.

Почистете колата. Половин чаша сода, смесена с 2 л. топла вода, е идеалното решение за почистване на гуми, прозорци, подложки и винилови седалки.

За да мирише хладилникът добре. Просто поставете отворена кутия на вратата.

Дезодорирайте мивката и кофата за боклук. За мивката изсипете половин чаша в канализа, докато теча топла вода. За кофата за боклук, поръсете част от дъното на кошчето и сменяйте от време на време.

Махнете миризмата от килима. Просто поръсете малко сода за хляб и я оставете да преседи една нощ, преди да вакуумирате.

Вместо дезодорант. Просто натрийте малко сода на подмишниците, за да неутрализирате миризмата.

За зъбите. Паста за зъби може да се направи със сода за хляб и 3 процентен разтвор на водороден пероксид. За свеж дъх сложете една чаена лъжичка в малко вода, намажете я в устата си и я изплюйте.

Използвайте я като антиацид. Тя е чудесна за лошо храносмилане и киселини. Добавете половин чаена лъжичка към половин чаша вода и я изпийте.

Изплакнете косата. Добавете малко сода за хляб към шампоана си, след това измийте и изплакнете както обикновено. Това помага за премахване на остатъците от шампоана и стилизиращите продукти, така че косата ви ще бъде по-чиста.

Облекчете сърбежа по кожата и ухапванията от насекоми. Смесете вода и сода за хляб в паста и нанесете върху засегнатата област.

6 начина да почистите къщата със сода за хляб Освен за готвене, тя е чудесна и за домакинството  
Сподели: