Често срещани грешки в мебелите, които трябва да избягвате

За да бъде удобно у дома

626

Създаването на красив интериор за вашия дом изглежда доста просто и ясно. Изглежда, че просто трябва да купите всичко, което харесвате, и да го подредите в стаята. Всичко обаче не е толкова просто. В същото време трябва да избягвате основните грешки, които правят стаята по-малка, невзрачна и неудобна. Вижте кои да най-често срещаните грешки при създаването на интериор и обзавеждането на вашия апартамент или къща.

15 идеи за красиви вградени мебелиТе не само изглеждат добре, но и са страхотни за съхранение на различни вещи

1. Мебели до стените

Мебели за двора или терасатаПрез лятото преместете всекидневната си на терасата или още по-добре – в двора!

Преди подобна, компактна подредба, където мебелите бяха до стените, беше напълно нормална. Но днес идеята е да направим стаята по  - голяма и по – уютна, а това означава да отдалечим мебелите и да ги позиционираме ако не в средата на стаята, то поне на известно разстояние от стената.

2. Изобилието от мебели

Независимо дали е пространството е голямо или малко, често правим една и съща грешка – слагаме различни видове мебели, от леки до тежки. Опитайте се да създадете баланс в стаята, изберете по – леки модели.

3. Празен център

 

Голямо пространство в апартамента е, разбира се, безспорно предимство, но много хора не знаят как да се възползват от това. Обикновено средата на стаята остава много празно място и стаята изглежда все едно има дупка. Затова се опитайте да запълните с нещо, макар и малко.

4. Легло до прозореца

Първото нещо, от което трябва да се откажете, е легло до прозореца. По всякакъв начин трябва да избягвате подобно подреждане на мебели, тъй като това не само изглежда странно и неподходящо, но и влияе негативно на съня.

5. Неудобно придвижване

Мнозина не вземат предвид най-простото правило, а именно - удобството при движение в стаята. Затова,  когато аранжирате стаята, се опитайте да не затваряте пространството и мислете за комфорта.

6. Липса на зони

Идеалният интериор винаги е разделен на зони: релакс, сън, работа, творчество и много други. Всеки човек трябва да има възможност да прави това, което обича, да си почива добре и да прекарва време с приятели с максимален комфорт. Не е нужно да купувате нещо ново за това, просто огледайте стаята и преценете къде е по-добре да спите и къде - гледате телевизия. За различни видове занимания можете да организирате и малки площи.

Как да подредим мебелите по точния начинВажно е да не слагате мебелите пред прозорците
Сподели: