Най-лесните начини да увеличите визуално и физически пространството на малка стая

Трикове на дизайнерите

7227

Понякога спазването на правилата за декориране на жилището може да не доведе до исканите резултати. Особено когато става въпрос за малка стая, има няколко много лесни за следване правила, които са почти винаги безгрешни и с които няма да сбъркате, ако ги спазвате.

1. Махнете килимите от пода

Килимите може да придават уют, но по тях се трупа много прах, което не е добре за хора, склони към алергии и астма. Когато няма килим, жилището изглежда по-просторно визуално.

 

2. Заменете претенциозните текстилни завеси с щори

Претенциозните комплекти текстилни завеси не само събират много прах, но и крадат от пространството на стаята. Ако ги замените със стилни ролетни щори, ще създадете усещане за повече свободно място.

3. Заменете сгъваемият диван с канапе

Разтегателните дивани са не само неподходящи за гръбнака, но и могат да „откраднат“ огромно количество пространство в стаята. Заменете дивана с кушетка или канапе – много по – стилно и заема по – малко място.

4. Един голям гардероб вместо няколко малки

Вместо да слагате няколко малки мебели за съхранение из цялата стая, изберете един голям шкаф или гардероб по  цялата стена. Той не само събира повече, но и визуално отваря стаята.

 

5. Заменете бюрото с малка конзолна маса

Освен ако не ви се налага да имате цяла конфигурация за компютър, няма смисъл да държите  голямо бюро. Заложете на стилна масичка за лаптопа, която може да местите лесно. 

Сподели: