Митове за чистенето, в които трябва да спрете да вярвате

Работата ще бъде по - лека

2636

Често се случва да чуваме, че някоя домакиня не се доверява на новите почистващи препарати, а залага на съветите от баба и триковете, които тя е прилагала едно време. Но дали те са работещи. Наистина ли са толкова перфектни? Нека да видим няколко мита за почистването, в които е време да спрем да вярваме.

Трикове за бързо почистванеХитри начини да премахнете досадните петна

Белината е универсален почистващ препарат

Спомняте ли си как преди време миризмата на белина се възприемаше като символ за нещо чисто. В крайна сметка всичко, което може да вземе обезцвети някоя повърхност, трябва да чисти много добре. Чисти, но не е универсална и трябва да гледаме на нея с едно наум, най – малкото заради химикалите, които съдържа.

8 грешки, които правите докато чистите джаджитеЗа начало – не пръскайте със спрей екрана  

Професионалното почистване на килима винаги е перфектно решение

Един килим може да бъде много голяма инвестиция. И не случайно искаме да запазим вида му колкото се може по – дълго. Но колкото и да внимаваме, все пак той се зацапва. И какво правим тогава? Изпираме го. Имайте предвид обаче, че не винаги това е най – доброто решение, а в някои случаи при пране той дори може да се свие. Затова внимателно проучете как трябва да го поддържате и се доверете само на изпитани фирми.

Оцетът чисти всичко

Харесваме почистващата сила на оцета. Той е достъпен, екологичен, чисти бързо и ефективно.  Има някои повърхности, които не трябва да влизат в контакт с оцет и може да навреди повече, а не да помогне.

Повече сапун или препарат означава по – ефективно почистване

Често срещано погрешно схващане е, че ако нещо е по-мръсното с повече веро или сапун ще се изчисти по – добре. В действителност, колкото и един препарат да чисти добре, ако сложите повече от него, няма да почисти по – добре.

Вестниците са най – добри за за почистване на стъкла и огледала

Да, те са доста популярно средство за почистване, но имайте предвид, че понякога мастилото може да остави петна по повърхността.

Трябва да дезинфекцирате гъбите за съдове в микровълновата печка

Истината е, че за да се достигне температура, която може да убие всички бактерии в гъбата, тя реално ще изгори. Затова е по – добре да не се опитвате са дезинфекцирате така, а я сменяйте всяка седмица с нова.

Лак за коса ще почисти мастилено петно

Този номер е работил преди, когато лакът за коса е бил почти 100% алкохол. Но времената са се променили. Днешните лакове за коса съдържат по-малко алкохол (който е магическият препарат за мастилото) и няма да работят.

 

Кока кола е най-добрият препарат за почистване на тоалетната

Можете ли да почистите тоалетната с кока кола (или всяка газирана напитка)? Да. Трябва ли да го правите? Не. Газираното съдържа малки количества лимонена и фосфорна киселина, които са ефективни за премахване на ръжда и някои петна. Въпреки това, то няма да махне бактериите, а ще остави труден за чистене лепкав филм.

Грешки в декорацията, които правят дома разхвърлянРедът и чистотата са постижими с няколко лесни стъпки
Сподели: