Местата у дома, които забравяме да декорираме

Малките места, които пренебрегваме 

2365

Ако постоянно сте в търсене на начин да направите интериора на дома по-различен, по - сплотен или комфортен, не сте сами. Надали има някой, който да смята, че живее в перфектното жилища, а желанието да надграждаме и променяме е напъпно естествено.

Истината е, че почти във всеки дом има няколко. Може би точно те са ключът към по - добрия и търсен интериор. 

Первазът на прозореца

 

Прозорците има във всяка стая - в малкото студио, в широкия хол или на таванското помещение. Но много хора го пренебрегват и не осъзнават потенциаламу. Обикновено первазът е закрит с перде или на него има саксии с цветя. Понякога е място за ненужни вещи, умело скрито зад плътни завеси. Но красиво декорираният перваз добавя уют към всяка стая и прави интериора по-интересен.

Има много опции за декор и те зависят преди всичко от размера му. Ако е по - широк, може да стане кът за четене или оригинално място за съхранение. Ако е по- малък - украсете с красиви саксии, свещи, снимки.

Кухненски кът

Идеята с перваза на прозореца може би беше доста очевидна, но погледнете вашата кухня. Какво има в ъгъла? Стар блендер, буркани с подправки, купчина съдове? Въпреки, че готвенето е важен процес, да се направи работната зона малко по-удобна е не само възможно, но и необходимо. Използвайте малкия кухненски ъгъл за декорация: поставете там непретенциозно растение, фигурки или любимите си красиви съдове.

Стената над тоалетната

Площта в банята винаги е ограничена, но ако искате да украсите стената, има решение. За целта използвайте всички налични метри или дори сантиметри. Например, можете да украсите част от стената над тоалетната. Необичаен плакат или колекция от декоративни чинии е идеален за това - и двете ще ви помогнат да добавите индивидуалност към това пренебрегвано помещение. 

Нощно шкафче

Нощно шкафче на две нива е истинско спасение за тези, които имат малка спалня. Но дори да не се оплаквате от площта на стаята, не забравяйте за това малко, но важно място. Например под нощното шкафче можете да създадете удобно място за съхранение на книги или са сложите кутия или кошница за тях.

Коридор

 

Рядко украсяваме коридор, най-малкото защото основният проблем е да подредите всичко необходимо на малка площ. Но антрето е мястото, което и ние, и нашите гости първо забелязват, затова е добре да го декорираме. Ако няма достатъчно място за декоративен елемент, използвайте стените: окачете снимки, плакати или картини. Или сложете огледало в красива рамка.

 

 

Сподели: