Мързеливи начини за почистване у дома

Не се тревожете за най – бързо цапащите се повърхности 

979

Ако нямате мотивация да започнете почистване на дома си, най – вероятната причина е времеемката и трудна работа, която стои пред вас. Но ако ви кажем, че има мързелив начин да се справите с някои от най – често срещаните петна у дома? Дали тогава досадните задължения няма да са малко по – леки, а желанието за обновление и освежаване по – голямо?

10 места у дома, където не почиствате, а е ужасно мръсноДори и най-добрите домакини често забравят тези места

Вижте как по мързеливия начин да се справите с най – трудните на пръв поглед задачи.

Премахване на космите от домашния любимец

Най-добрите съвети за почистване от бабаПравила, които са издържали изпитанията на времето  

Няма смисъл да пускате прахосмукачка. Просто сложете гумени ръкавици, овлажнете ги с малко вода и минете по всички повърхности, където се събират косъмчета.

Чиста мивка

Ако смятате, че за да се отървете от варивиковите петна е въпрос на химични препарати, грешите. Трябва ви само...половин лимон. Натрийте крановете, след което забършете с хартия за печене и воала….ще имате блестяща и лъскава мивка.

Изпиране на чаршафите

Когато перете белите чаршафи, сложете половин чаша сода за хляб. Така ще се радвате на ослепително бели дрехи.

Почистете хладилника

Ако мразите да изстъргвате храна от рафтовете на хладилника, всичко, което трябва да направите е да ги постелите с хартия или облепите с прозрачно фолио. Когато се изцапат само сменете.

Лесно гладене

Всяка домакиня знае колко трудно е да се изглади дреха, която се пресъхнала. За да не се мъчите с парата, закачете дрехата близо до душа докато се къпете. Парата от водата ще я отпусне и гладенето ще бъде като детска игра.

Възползвайте се от миялната

Тя не е само за посудата и чиниите. Ако трябва да измиете или изперете нещо, което изисква висока температура, просто сложете на рафта и заредете програма. Дори и кецовете ви ще бъдат като нови.

Листа за сушене за бърсане на праха

Те са идеалният антистатик и успешно почистват дори щори и труднодостъпни места (например над шкафовете).

Винаги чиста фурна

Няма как фурната ни да бъде винаги чиста и блестяща, особено ако я ползваме всеки ден. Но за да защитите повърхността й, застелете долната част с фолио или хартия за печене. Така, ако печете нещо мазно то ще пада върху нея, а не на повърхността на уреда.

 

Съвети за екстремно почистванеСъвети за бързо почистване при неочаквани гости
Сподели: