Лесни съвети за подреждане на дома, които ще го преобразят за миг

Обновете за нула време  

8477

От счупени вещи, които си обещавате, един ден ще изхвърлите, през събирани с години сувенири, в дома ни се трупат десетки малки неща, които дори не забелязваме. А знаете ли, че само с няколко лесни трика за подредба и почистване, може да преобразите дома си?

8 правила за чист и подреден домКак лесно и без усилия да организирате хаоса  

Ето какво да направите.

1. Обърнете внимание  на всичко, което вече притежавате

Как да изглежда домът ни по – подреденСилата на боята може да промени помещението  

Направете ревизия и вижте по колко броя имате от най – често използваните предмети, от батерии и крушки, през торби за боклук до пуловери и дори саксии. Така няма да купувате нови и нови. Обикновено, бързайки, не полагаме усилия, за да потърсим нещо и се увличаме по специалните оферти. Когато знаем обаче, че имаме от въпросния продукт, не се изкушаваме.

2. Фокусирайте вниманието си върху едно нещо

Когато дойде настроението да подреждате, съсредоточете се само върху едно нещо, например вестници и списания или вашия гардероб. Така ще действате целенасочено и ефективно, а не хаотично.

3. Мислете докато подреждате

Когато минавате през дома си, мислете кое може да се рециклира, да подарите или изхвърлите. Ако нещо може да ви свърши работа – оставете го, но ако не сте го ползвали повече от  6 месеца – подарете или изхвърлете.

4. Не попадайте в капана на „може да е полезно някой ден”

Това означава да се претрупате с десетки ненужни вещи. Погледнете т. 3 – повече от 6 месеца щом можете без него – не ви трябва.

5. Съхранявайте сантименталните предмети внимателно

Може би е забавно да четете стари писма, дневниците на децата и да гледате стари снимки. И всеки път, когато го правите, най-вероятно сте щастливи. Не ги изхвърляйте. Купете кутии и ги съхранявайте на едно специално място, а не разпилени из няколко шкафа.

6. Махнете стари CD и DVD

Ако имате стари носители на информация, прехвърлете ги на външен диск или USB. Старите CD и DVD събират прах и заемат място. По – добре ги махнете.

 

7. Прегледайте книгите си

Съхранявайте само книги, които редовно четет (напр. готварски книги, справочници и т.н.), такива, които ще прочетете отново, ще заемате на приятел или ще предадете на децата си. Всичко останало махнете.

8. Преглеждайте хранителните продукти

Тук се прилага правило номер едно. Проверете какво имате в килера и срока на годност. Ще почистите доста неща, обещаваме ви.

9. Наистина ли се нуждаете от тези счупени неща?

Освен ако счупените предмети не могат да бъдат оправени, по – добре ги изхвърлете. Бъдете честни със себе си, колко време тази ваза / стол / стара играчка стои в мазето / гаража? Доста. Животът понякога е твърде кратък, за да се претрупваме с такива неща.

10. Огледайте се около себе си

И накрая, вярваме, че нашите домове имат силата да влияят физически както на нашето здраве и благополучие. Домът трябва да бъде място, на което се възстановяваме, подмладяваме и ни вдъхновява. Затова, за да привлечем хармонията и благосъстоянието си, си струва да се огледате. Сложете неща, които ви карат да се усмихвате, изразяват вас и говорят за начина и стила ви на живот.

Решения за умен и подреден домЗа всички, които си обещаха да имат по – организиран дом през тази година  
Сподели: