7 супер идейни и функционални решения за съхранение

Уникални идеи за малки пространства

3113

Удивително е колко креативни могат да бъдат хората. Докато тенденцията за живот на все по – малко квадратни метри се увеличава, толкова повече собствениците на миниатюрни жилища стават все по – изобретателни в намиране на решение за съхранение на минимум пространство. И не говорим за неудобство или лишение от безценните понякога няколко метра. Всичко е въпрос на творчество.

Ако и пред вас стои задачата да обзаведете миниатюрно жилище и се чудите откъде да започнете, ето няколко хитри предложения.

Библиотека на…тавана

Това е идеалното решение за любителите на книгите. Имате уютен кът за четене и библиотека, които не заемат никакво място. Единственото условие е да имате високи тавани.

Вграден скрин

Защо да губите ценно пространство на пода с нещо толкова безобидно като скрина. Решението – вградете го в стената. Ако е достатъчно дебела, разбира се. Работата не е малко, но в крайна сметка пестите ценно пространство.

Кошници в банята

Само с помощта на няколко кошници и релси за завеси може да имате ефектно място за козметика в банята.

Шкаф в тоалетната

Вярвайте или не, пространството около тоалетната може да се използва доста ефективно. Като това идейно решение за съхранение над чинията, място, което наистина не можете да използвате за нищо друго. Малките шкафове са идеални за съхранение на допълнителни ролки тоалетна хартия, гъби за почистване или дребни принадлежности. Освен това, затворените врати ще скрият всичко това, което ще направи вашата баня да изглежда по-чиста.

Плот, под който се крие пералня

Ако наистина сте притиснати откъм пространството, скриването на пералнята под кухненския плот е гениално решение. За целта изберете модел с горно зареждане. А когато дойде време за пране, само повдигнете плота.

Спалня и място за учене

Лофт леглата са отлична опция, когато имате ограничено подово пространство, защото леглото заема иначе празен въздух. Добавете бюро и рафтове, за да създадете кът за учене. Възползвайте се максимално от пространството като превърнете колоните, поддържащи леглото в лавиците.

Подвижен кухненски остров

Той е добър компромис за някой, който иска допълнително пространство, но не иска да жертва място в кухнята. Мобилният остров може да се плъзне под шкафовете или да се вмъкне в ъгъла. За допълнителен бонус, опитайте се да намерите шкаф, който има рафтове за съхранение отдолу. 

Сподели: