Как да си направим диван от палети

Как да си направим диван от палети
Източник: unsplash.com

Ако търсите начин да добавите уникален и функционален акцент на двора или балкона, диванът от палети е перфектното решение. Този проект не само е икономичен, но и предлага възможност за креативност и персонализация.

10 забавни идеи с палети за градината

Ако вашите деца искат нещо, с което да се забавляват у дома или пък вие търсите нещо забавно за дома, вижте следващит...

03/05/2016

Показваме как да си направите диван от палети със стъпка по стъпка инструкции.

Необходими материали и инструменти

Дървени палети – минимум 6 броя (в зависимост от размера на дивана).
Шкурка или шлифовъчна машина – за изглаждане на палетите.
Боя или лак за дърво – за защита и декорация.
Четки или валяци – за нанасяне на боята/лака.
Винтове и отвертка/винтоверт – за сглобяване на палетите.
Матраци или възглавници – за удобство.
Мебелни крака или колелца (по желание) – за повдигане на дивана.

Стъпка 1: Подготовка на палетите
Първата стъпка е да подготвите палетите за употреба. Използвайте шкурка или шлифовъчна машина, за да изгладите повърхностите и краищата на палетите. Това ще предотврати наранявания и ще осигури по-добър външен вид. След като изгладите палетите, ги почистете от праха и мръсотията.

12 проекта с палети, с които да посрещнете Коледа

Коледа скоро идва, а с нея и желанието да декорираме дома. Предлагаме ви няколко лесни идеи за декорация, за които мо...

16/11/2016

Стъпка 2: Боядисване и лакиране
Следващата стъпка е да нанесете боя или лак върху палетите. Това не само ще им придаде завършен вид, но и ще ги защити от атмосферните условия. Изберете цвят, който се съчетава с останалата част от обзавеждането и нанесете един или два слоя боя/лак. Оставете палетите да изсъхнат напълно преди да продължите със сглобяването.

Стъпка 3: Сглобяване на дивана
За основата на дивана подредете три палета един върху друг и ги закрепете с винтове. Повторете същото и за втората част на дивана, ако искате по-голям размер. Това ще формира седалката на дивана.

За облегалката използвайте две палета, които да закрепите вертикално към основата, като ги поставите на задния ръб на седалката. Закрепете ги здраво с винтове, за да осигурите стабилност.

Стъпка 4: Добавяне на крака или колелца (по желание)
Ако искате диванът да бъде на по-високо ниво или да може лесно да се мести, можете да добавите крака или колелца в долната част на основата. Закрепете ги здраво с винтове, като се уверите, че са равномерно разположени за стабилност.

Стъпка 5: Декорация и комфорт
След като диванът е сглобен и стабилен, идва най-забавната част – декорацията. Изберете удобни матраци или големи възглавници, които да поставите върху седалката и облегалката. Можете да използвате водоустойчиви калъфи за възглавниците, за да ги защитите от дъжд и слънце. Добавете декоративни възглавници за допълнителен комфорт и стил.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...