Как да почистите най-мръсните места на банята

За блестящо и чисто помещение  

900

Всички мечтаем за чиста и блестяща баня, но в действителност се налага да се борим с десетки бактерии и микроби. Вижте няколко съвета за това, как да почистим най-мръсните части на това помещение.

Поставката на четката за зъби

Поставката за четка за зъби е сред местата с най-много микроби в къщата след гъбата за съдове и кухненската мивка. За да почистите, измийте с препарат и топла вода, изсушете и избършете с дезинфекционен разтвор.

Дръжките и казанчето на тоалетната

Всяка често докосвана повърхност привлича бактерии. Използвайте разтвор за избелване или дезинфекционен разтвор и бършете редовно дръжките, след което подсушете с мека кърпа.

Кранове

Крановете са едно от първите неща, с които нашите ръце влизат в контакт, след като сме използвали тоалетната, така че не е изненадващо, че микробите тук са в изобилие. Използвайте избелващ или дезинфекционен разтвор, за да ги почистите, и подсушете с кърпа от микрофибър, за да постигнете блестящо покритие.

Тоалетна седалка

Избършете седалката с разтвор за избелване или дезинфектант, като не забравяйте да почистите долната част. Използвайте стара четка за зъби, за да се справите с трудните области около пантите.

За наистина цялостно почистване, демонтирайте тоалетната седалка, ако можете, и я накиснете в разтвор на белина или дезинфектант. Изсушете добре, преди да я поставите отново.

Ключовете за осветление

Те са мазни, по тях има следи от пръсти и лепкави. За да ги почистите, направете дезинфекционен разтвор в стара бутилка и леко се напръскайте кърпа от микрофибър, след което почистете внимателно.

Никога не пръскайте нищо директно върху самия превключвател. 

Сподели: