Как да направите дома си по - спокоен

Седем изпитани начина

2002

Със сигурност последните седмици не са били леки за никого – подготовка за празниците, купуване на подаръци, опаковане, посрещане и изпращане на гости, готвене. Съвсем нормално е целият този безпорядък да ви се отрази и да предизвика стрес.

Хубавата новина е, че през новата година може да започнем на чисто и да поставим едно свежо начало. Вижте седем предложения за дома, които ще помогнат да постигнете спокоен и релаксиращ дом.

ikea.bg

Създайте лична плейлиста.

Саундтрак, изпълнен с успокояващи песни, които можете да пуснете, веднага щом влезете през вратата, може да направи голяма разлика още в първите няколко мига след дълъг напрегнат ден.

Опитайте ароматизиращ дифузер.

Запълването на дома ви с ароматни етерични масла като лавандула и иланг иланг може да окаже незабавно успокояващо влияние върху настроението ви.

Създайте организационен център.

Независимо дали става въпрос за отделен рафт, сложен на входната врата или кошничка, в която са ключовете, очилата и всичко, което ви е нужно преди излизане, ще ви помогне да се организирате бързо и да не се налага да бързате в търсене не нещо.

Изчистете бъркотията.

Подредете чекмеджето за всичко, кухненския килер и всяко пространство, което ви причинява стрес! Организацията ще ви даде усещане за спокойстие и ще направи търсенето на неща много по-лесно.

 

Сложете снимки.

Семейството и приятелите са неизменен източник на комфорт и любов. Сложете снимки с любимите хора и ги поглеждайте всеки път когато се чувствате стресирани. Това неизменно ще помогне за по – доброто настроение.

Поканете природата.

Свежите цветя са известни с това, че помагат срещу лошо настроение и вдъхват чувство на щастие. Плюс това, ароматът им е напомняне, че правите нещо добро за себе си.

Въведете цвят.

Най – лесният начин да повишите настроението си е като боядисате с успокояващ нюанс. Нежно розова възглавница или одеяло в успокояващи нюанси на синьото може да променят визията на стаята и да ви накарат да се усмихнете. 

Сподели: