Как да декорирате студио – апартамент?

Малкото квадратни метри не означават по - малко стил

754

Имате супер-малък едностаен апартамент? Само защото е лишен от квадратни метри, не означава, че трябва да е лишен и от стил! Затова ви предлагаме няколко полезни съвети и трикове за декорирането му. С тях ще извлечете максимума от малкото жилище, без значение от вашия стил и вкус.

Използвайте максимално мястото

Снабдете се с няколко сгъваеми стола, за да имате място за сядане ако ви дойдат повече гости, помислете за масичка или табуретка с възможност за съхранение. Сложете рафтове до тавана. Оставете достатъчно пространство за преминаване, за да създадете чувство на простор. 

Неутрални стени

Те имат способността да разширяват пространството и го изпълват с чувство за хармония и баланс.

Подвижни разделители

Разделете малкия апартамент на зони или „стаи“ с помощта на завеси или плъзгащи се рафтове.

Кушетка вместо легло

За някои хора е абсурд да спят на дивана, но ако изберете удобна кушетка може да я ползвате като място, на което да поканите гостите си, а нощем да се превръща в спалня.

Бели завеси

С тяхна помощ дори и най-малкото жилище ще изглежда широко и светло. Ако имате хубава гледка и подходящо изложение може да оставите прозорците и без пердета.

Прагматични алтернативи

Ако нямате място за гардероб, не е нужно да държите дрехите си в куфари или сакове. Мислете нестандартно, като например висяща закачалка – тръба.

По – малки, но комфортни мебели

Изберете диван с две места, вместо с три и столове без облегалки сместо фотьойли. Така, без да се лишавате от комфорт, ще осигурите допълнително място.

Ярък цвят

Не се страхувайте да го използвате в малкото жилище. С него придавате дълбочина на стаята и имате фокусна точка.

Не слагайте излишни вещи

Ако работите от вкъщи бюро би било полезно за вас, но има ли място за него? Помислете за удобен диван, на който може да работите, например.

Шик в бяло и черно

Класическата комбинация е перфектна за модерно изглеждащия дом. Добавете само цветен акцент, за да разчупите помещението.

Разделител с двойно предназначение

Правилните и функционални мебели са от голямо значение, когато обзавеждате студио. Като подобен разделител, който е едновременно и библиотека.

По – малки осветителни тела

Размерът на осветителните тела няма нищо общо с капацитетът на светлина. За малкото жилище изберете по – малки осветителни тела.

Възползвайте се от високите тавани

Ако студио апартаментът ви е с високи тавани, помислете за по – високи рафтове, за по – интересни осветителни тела, с които да го подчертаете или за повдигнато легло, с което ще спестите място на пода.

Черно и метални акценти

С тях ще добавите лукс и в най-малкото помещение. 

Сподели: