Интериорна декорация: 7 прости трика

Съвършеният дом не е илюзия

11434

Планирането е ключът към изграждането на стилен и хармоничен интериор. Потърсете снимки на декора, мебели и нюанси, които харесвате, и създайте дъска, на която да изобразите вашият мечтан дом! Ето няколко прости трика, които ще ви помогнат да създадете мечтания дом.

15 интересни интериорни решения за домаОстроумни и оригинални идеи за дома!

Комфортът е най-важен

Комфорт и лукс в малък форматЕдна необикновена къщичка на колела  

Мебелите са предназначени за ежедневна употреба, а не само за да изглеждат добре на снимката. Ето защо, когато избирате например диван, не забравяйте, че той трябва да бъде преди всичко удобен и практичен. Ако имате деца или домашни любимци, изберете лесни за поддръжка и пране тъкани.

Осветление

Сигурно сте чували, че една стая се нуждае от поне пет източника на светлина. Комбинирайте полилея с подови лампи, настолни лампи и стенни лампи. Изберете мека светлина.

Оптични илюзии

При проектирането на малки и слабо осветени пространства се препоръчва да се използват светли нюанси - така стаята ще изглежда по-голяма. Няколко огледала могат да бъдат добавени за една и съща цел. Друг трик е да закачите картините по-ниско, така че таванът да изглежда по-висок, отколкото е в действителност.

По-голямото е по-добро

Що се отнася до декора, следвайте правилото „по-голямо е по-добре“. Не забравяйте, че килимът трябва да е достатъчно голям, за да се простира отвъд дивана или леглото, завесите трябва да докосват пода, а полилеят да привлича цялото внимание към себе си.

Не бързайте

Ще пребоядисвате ли стените? Първо се уверете, че избраният от вас нюанс наистина подхожда. Боядисайте няколко части от стаята, за да видите как изглежда цветът при различни условия на осветление. Това ще ви спести време и пари.

Не забравяйте растенията

Зелените растения освежават интериора и създават илюзията за близост до природата, което е особено необходимо в града. Не се притеснявайте, ако никога не сте се занимавали с градинарство - има цветя, които изискват минимум грижа. 

Сподели: