Проекти, с които ще освежите стаята за под 100 лв.

Бързи и лесни за реализация идеи  

1458

Красивият и уютен дом не означава, че трябва да инвестирате куп пари в него. Защото малките промени и детайлите са тези, които могат да имат трансформиращо въздействие. Ще ви покажем няколко лесни и бързи начини да направите дома си по – различен, по – чаровен и по – вдъхновяващ. При това, за по – малко от 100 лв. инвестиция.

Нискобюджетни декорации за всяка стаяКрасивата декорация може да не струва и стотинка  

Разместете мебелите

Бюджетни идеи за обзавеждане на детската стаяКрасивата детска стая не е задължително да бъде скъпа  

Това реално няма да ви струва нищо, но ефектът ще е поразителен. Разменете мястото на дивана и телевизора, сложете креслото от другата страна, махнете табуретка. Възползвайте се от потенциала и формата на мястото, за да разчупите досегашната аранжировка.

Сменете възглавниците

Възглавниците са най – гъвкавите и евтини за смяна аксесоари. Инвестирайте в няколко нови калъфки. Заложете на различни по големина и текстура модели, сложете повече цвят и шарки или пък напротив, заложете на семпла монохромна схема. 

Галерия на стената

Ако нямате налични картини, които може да закачите на стената, лесно може да направите няколко принта и да ги сложите в рамка. Или пък подредете ваша галерия със снимки. Всичко, което трябва да направите е да изберете тема и да създадете ваша мини галерия на стената.

Сложете голямо зелено растение

Зелените вътрешни растения са чудесен начин бързо да добавите цвят и форма към всекидневната. Инвестирайте в няколко по-големи растения, които може да сложите по ъглите. Подредете и по – малки суккуленти и кактуси по рафтове и первази.

Боядисайте някоя мебел

Ако има мебел, която не ви харесва и си търсите повод да се отървете от нея, защо не помислите за обновлението. За един уикенд време, малко боя и сръчност, лесно ще освежите и намерите нов живот за шкафа, стола или скрина.

Сложете фототапет

Днес на пазара има изключително разнообразие от фототапети, които пресъздават природа, голям град или пейзаж. Намерете вашата тема и създайте стена акцент.

Или пребоядисайте

С малко боя ще направите чудеса. Изберете цвят на боя, която харесвате и която отговаря на вашия стил и вкус. Ако сте по – смели, помислете за рязка смяна на цветовете и придайте напълно нов вид на помещението.

Сложете допълнителен рафт

В една стая никога няма излишен рафт. Ако имате талант, направете ваш уникален творчески проект, с който ще добавите не само лично докосване, но и ще си осигурите площ, за да подредите любими аксесоари или книги, например.

Нов килим

Черга или килим, каквото и да изберете, ще добавите топлина и текстура в стаята. Особено, ако досега сте били с покрит под, ще усетите разликата веднага.

Бюджетни идеи за градинатаСъздайте приказна градина с малък бюджет и няколко полезни съвета  
Сподели: