Дървените дъски променят интериора

Те стават акцент в стаята

1048

В последните години се забелязва завръщането на един доскоро пренебрегван елемент в декора на дома - дървените дъски – панели. Все още много хора ги свързат със старата кафява и скучна ламперия и съзнателно ги избяхваха. Но не и сега. Защото сега те изглеждат по съвсем различен начин - с нови цветове и в различна конфигурация. 

Да погледнем по нов начин на дървените дъски в интериора значение има и фактът, че те са екологичен, траен и евтин материал. Освен това са чудесно решение за стените, пода или тавана дори. Могат да бъдат акцентна стена, да прикрият несъвършенствата на стената или да се превърнат дори в произведение на изкуството.

Вижте няколко идеи с дървени панели, които могат да бъдат отправна точка за промяна и във вашия дом.

1. Акцентна стенаОсвен ако не искате домът ви да се превърне в планинска хижа, дървените панели не да подходящи за всички стени. Но ако сложите само на една стена, тогава резултатът ще бъде забележителен.

2. Променете посоката

Сменете скучната вертикална посока и ще видите как тази малка промяна съвсем не е лошо решение.

3. Боядисайте гиБелият цвят, разбира се, е най-логичният вариант, но ако изберете и друга неутрална палитра, ще промените коренно визията.

4. Дълбочина на стаятаС помощта на лак може да потъмните дървото и да добавите дълбочина на помещението.

5. Изкуство

Съвременните материали и технологии позволяват без усилия да прехвърляте изображения на почти всяка повърхност. Какво ще кажете за портрет на стената? Впечатляващо!

 

Сподели: