3 знака, че трябва да смените дивана

Може би е време да замените любимото място за почивка  

1931

Подобно на леглото, диванът у дома е мястото, на което много от нас си почиват, обичат да лежат, гледайки телевизия или да четат. Идеалният диван е този, който ни пасва перфектно, слива се тялото ни и ни кара да се отпуснем в него като в топла прегръдка. Като всяко нещо обаче, в един момент идва и неговото време да бъде сменен.

ikea.bg

Инвестицията в качествен диван се изплаща, безспорно, и когато търсим нов такъв, трябва да сме убедени, че пасва на стила и начина ни на живот, лесен е за поддръжка, вписва се в интериора на стаята. Избирайки диван, не правете компромиси. Все пак това е мястото, на което ще прекарваме голяма част от времето и което трябва да ни кара да се чувстваме наистина добре.

И ако все пак, четейки това, си мислите, че добрият стар диван не може да бъде заменен и отлагате покупката на нов, вижте няколко признака, които говорят, че е дошло време за промяна.

Когато рамката започва да се деформира и заема различни форми

Много хора смятат, че възглавницата е основният критерий за комфорта на дивана. Това е така, но рамката е от ключово значение за издръжливостта. Ако дървото е започнало да се пука, скърца, размества се, означава, че рамката е повредена, което рано или късно ще доведе и до смяна на дивана. Дор сега да не чувствате дискомфорт, в един момент това ще доведе до деформация и на самите възглавници. 

Когато бързите поправки не помагат

Има някои дребни поправки, които могат да заличат пораженията върху дивана – зашиване, опит за стабилизиране на рамката, пълнеж на възглавница… Ако поредната такава няма ефект, няма смисъл да се мъчите да оправяте непоправими неща. Помислете за цялостна смяна на дивана.

Ако не можете да махнете петната

С течение на времето е нормално диванът да има различни поражения върху себе си – петна от храна, напитки, изтъкване на тапицерията. Колкото и да се мъчите, няма как да ги оправите. Понякога претапицирането може да излезе много скъпо и да не бъде толкова успешно, колкото сме си представяли. Решението – време е да инвестирате в нов диван. 

Сподели: