9 неща, които трябва да почистите основно тази пролет (част 1)

Започнете пролетта на чисто 

4728

Когато времето започне да се затопля, това е знак да отворим прозорците, да внесем свежест и…да почистим. Да, пролетта е идеалният сезон, за да прочистим съзнанието, мислите, но и дома си от всичко ненужно. И ако се чудите откъде да започнете, ето някои места, които вероятно сте пренебрегнали през изминалата година.

Миялната машина

За да сте сигурни, че тя ще се справи с всяка следваща партида мръсни чинии, е добре да я почистите. Първо отстранете всички части от храната на дъното. След това пуснете цикъл с почистващ препарат на празна миялна и го правете веднъж месечно.

Плотовете

Първата стъпка да предпазите  гранитните плотове от петна е да ги запечатате веднага щом бъдат инсталирани. Това ви гарантира, че водните капки няма да разрушат повърхността. Третирайте ги със специални поддържащи препарати веднъж годишно.

Шкафовете

С течение на времето, по тях се натрупват мазнини, изпарения, остават пръсти. Забършете ги с препарат за дърво и микрофибър.

Уредите от неръждаема стомана

Какъв е смисълът да имате уреди от неръждаема стомана, ако не са чисти? За да направите повърхността отново блестяща, използвайте специален спрей веднъж или два пъти седмично.

Прозорците

Не ги бършете само вътре, но и отвън. Изберете облачен ден, за да не остават следи.

Дървеният под

Може да чистите с моп пода всеки ден, но отделете време и направете дълбоко почистване със специален препарат за дърво. Не забравяйте да използвате подложки или чинийки под растенията, за да избегнете петна.

Хладилника

Това означава отвън и отвътре. Махнете вътрешните стелажи на хладилника и ги измийте с топла сапунена вода. След това избършете повърхностите, които не могат да бъдат отстранени отвътре с гъба, преди да поставите рафтовете обратно на мястото им.

Спалното бельо

Възглавниците и завивките трябва да се перат подобно на калъфките и чаршафите. Вижте инструкциите на производителя.

Пералнята

 

Дезинфекцирайте я с бял оцет и сода за хляб, за да я запазите свежа. Пуснете пералнята на 90 градуса и пълен цикъл.

Сподели: