9 начина да почистите дома за по – малко от час

Трикове, които професионалистите използват  

4797

Може да спестите пари от професионално почисване на дома, но не можете да спестите време, за да почистите. Все пак има няколко много лесни трика, които ще помогнат това да става по – бързо и ефикасно. Ето какво правят професионалните домакини, които успяват да почистят само за час.

1. Използват кърпа, не домакинска хартия

Домакинската хартия оставя следи, докато този проблем няма да имате с кърпата, а и с нея ще почистите по – бързо и ефикасно. Освен това може да я изперете и да я изполвате повторно

2. Не използват много продукти

Ако използвате прекалено много продукти почистването може да стане по – трудно, опитвайки се да почистите тях, а не праха.

3. Почистват отгоре – надолу

Първо почистете праха от горните рафтве, ъглите, вентилатора. След това мебелите. Накрая минете с прахосмукачка и изийте пода.

4. Не се разсейват

Може да звучи странно, но е точно така. Ако намерят стара снимка или непрочетено списание не се спират да го четат, а си свършват работата. В момента само чистите, оставете емоциите и почивката за после. Това работи, повярвайте.

5. Инвестират в добра прахосмукачка

Тя е от особено значение за качественото почистване на праха и спестява допълнителна работа. Инвестицията си заслужава и се изплаща.

6. Чистят по посока на часовниковата стрелка

Ако започнете от едно място, представете си, че е на позиция 12 часа и започнете да правите кръг. Така няма да се чудите почистих ли тук или там и няма да пропуснете нищо.

7. Държат зоната, която чистят добре осветена

Пак звучи абсурдно, но е начин да са сигурни, че няма да пропуснат нещо

8. Поставят си времеви срок

Когато имате точно определено време, в което тряба да свършите нещо, се съсредоточавате и го правите много по – бързо и ефикасно.

9. Обръщат внимание на детайлите, но не се задълбават в тях

Почистете дръжките на шкафовете, контактите и вратата на хладилника, но не си губете времето да лъскате малката драскотина на первазите, ако са чисти. 

Сподели: