8 много стари, но работещи трикове за почистване

За екстремни резултати с голям ефект

885

Във времена на иновации и нови технологии като че все по-рядко поглеждаме назад към старите неща. Така е и в домакинската работа. При положение, че на пазара може да намерим десетки средства и препарати за поддържане на дома, защо са ни старите средства? Но именно те се оказва, че работят все още и дават много добри резултати. Вижте няколко много стари, но изпитани трика, с които ще улесните ежедневието си. 

8 мръсни места вкъщи, на които забравяте да почиститеСправянето с мръсотията вкъщи изобщо не е лесна задача

1. Зехтин за обувки

Най-добрите съвети за почистване от бабаПравила, които са издържали изпитанията на времето  

Зехтинът ще помогне за почистване на кожените обувки от упорити петна и мръсотия. От солта по улиците през зимата до смола, трябва ви само мека кърпа със зехтин.

2. Сапун за загоряло

Кошмарът на всяка домакиня е загорелият тиган или тенджера. Течният сапун ще ви помогне да се справите с трудната задача. Налейте малко вода, добавете 2 с.л течен сапун и сложете на огъня до кипене. Когато водата се охлади малко, внимателно изстържете загорялото с метално телче.

3. Кетчуп за почистване на мед

Със сигурност мнозина ще бъдат изненадани да научат, че кетчупът е доста ефективно средство за почистване на медни продукти. Изстискайте малко върху парцал, отгоре поръсете със сол, разтрийте добре и изплакнете под течаща вода. Медните съдове ще искрят като нови.

4. Златен блясък

Почистването на златни предмети е малко по-различно от почистването на сребро. Въпреки това, както със среброто, няма да ви трябват специални скъпи инструменти. Може да използвате обикновена минерална вода и лимонов сок. Смесете вода, сок и капка препарат за миене на съдове. В получения разтвор навлажнете парцал и старателно избършете бижуто, оставете за 5 минути и след това полирайте с кърпа.

5. Измийте стените

Прахът се наслоява не само по мебелите, но и по стените, което означава, че от време на време ще трябва да ги миете. Ако е време за общо почистване, не забравяйте, че трябва да избършете стените отгоре надолу, в противен случай капките ще оставят следи.

6. Чисто сребро

Пастата за зъби е едно от най-ефективните и достъпни средства, с които може да почистите и възстановите блясъка на сребърните изделия.

7. Препарат за отстраняване на петна

Отървете се от мазни или жълти петна по тъканта с лимон. Просто смесете малко количество сок със сол и нанесете върху петното. След половин час разтрийте замърсената зона с кърпа, навлажнена в разтвор от топла вода и оцет. По този начин можете да премахнете петното дори от тънка деликатна тъкан.

8. Сода за всичко

Содата е бюджет и незаменим помощник за всяка домакиня. С нейна помощ можете да миете съдове, да премахвате петна, а също така да отстраните различни неприятни миризми.

Съвети за екстремно почистванеСъвети за бързо почистване при неочаквани гости
Сподели: