7 съвета когато правите ремонт

Бъдете готови за изненади

2412

Започването на ремонт на дома винаги е изпълнено с много неизвестни и решения, които трябва да се вземат. Понякога се налага да правим компромиси, учим се от грешките, променяме плановете, за да постигнем резултата, към който се стремим.

Вижте няколко урока, които трябва да научите преди да започнете ремонта

Бъдете готови на изненади

Освен за неочакваните неща, които може да излязат в ремонта като нестабилна основа, криви стени или неравен под, бъдете готови и за непредвиден разходи, както и за забавяне в изпълнението.

Отделете време

Не бързайте. Имайте предвид, че големият ремонт отнема време, затова потърсете най-добрите хора за работа, планирайте внимателно всичко и се подгответе за чакане. Говорете с различни специалисти и приятели, които са преминали през ремонт, съберете повече информация, за да може да взимате най-точните решение и имайте търпение.

Доверете се на специалистите

Инвестицията в качествен проект си заслужава. Вярно е, че наемането на дизайнер или архитект е допълнителен разход и то не малък, но след време няма да съжалявате. Те ще ви посочат възможните грешки, ще ви дадат неочаквани решения. Защото може да отложите покупката на скъпия диван, но няма да може да поправите щетите от грешно вградения гардероб.

Бюджет, бюджет, бюджет

Всеки знае, че първоначалният бюджет се увеличава поне по две. Инветсирайте в качествени и сигурни неща, а не разчитайте на креативност и поправки, защото в един момент това може да ви струва скъпо.

Бъдете до строителя

Не трябва да бъдете като надзорник, но се навъртайте често, за да контролирате процеса и да сте наясно с всичко, което се случва.

Бъдете реалисти

Не може да направите жилището си по – голямо, затова бъдете реалисти, когато планирате.

Начертайте план за подредбата

Ако имате камина или вградена гардероб, преценете точно мястото му и височината. Това не е нещо, което може да се мести, затова бъдете сигурни, че искате да бъде точно по този начин.

Сподели: