6-те най-мръсни места у дома

И как да ги почистите  

936

Колкото и да се стараем да почистим идеално в къщи, винаги остават места, които са пълни с бактерии и микроби. За съжаление те често остават пренебрегнати, а в много случи и не се сещаме за тях. Вижте някои от най-мръсните места у дома.

Най-добрите съвети за почистване от бабаПравила, които са издържали изпитанията на времето  

Кухненски гъби и кърпи са почистване

Трикове за бързо почистванеХитри начини да премахнете досадните петна

Много е удобно да вземем кухненската кърпа или гъба и да почистим с нея - от чинии до кухненски повърхности, петна по мебели и дори кошчето .

За да премахнете наистина бактериите, които се натрупват, изпирайте кърпите и гъбите в гореща сапунена вода, накиснете ги в дезинфектант, след което ги извадете да да изсъхнат, за да предотвратите появата на миризма.

Кухненската мивка

Колко често почиствате вашата мивка в кухнята след измиване на месо или мръсни съдове? Вероятно не толкова често. Суровите плодове и зеленчуци, както и ножовете и дъските за рязане, които са били използвани за рязане на сурово месо, са покрити с бактерии, а те, заедно с остатъци от храна превръщат мивката в не най-чистото място. 
Желателно е поне два пъти седмично да измивате мивката старателно, за да премахнете всички следи от микроби. Напръскайте с антибактериален препарат за почистване и оставете за поне 10 минути, преди да изплакнете.

Четки за зъби

Четките за зъби могат да бъдат едно от най-мръсните места в къщата. Бактериите се отлагат от устата върху четката за зъби всеки ден, а ако добавим и микробите, идващи от тоалетната, може да си представите за какво говорим. За да почистите четките за зъби, оставете ги да изсъхнат на въздух, след като измиете четката с топла вода след употреба. Можете също да я дезинфекцирате, като я оставите във вода за уста за около 15 минути.

Електроника и аксесоари

Дистанционно управление, клавиатури, таблети и екрани на лаптопи – пипаме ги всеки ден с чисти или мръсни ръце, но никога не се сещаме да ги почистим.

За да почистите дистанционните управления и клавиатури, използвайте фино тъкан плат от микрофибър, напръскан леко с антибактериален препарат за почистване на повърхността.

Килими

Нашите килими са подложени на ежедневни атаки - от кални крака, трохи и косми на домашни любимци. Най-малко веднъж седмично пускайте прахосмукачка, а наред с това и почистете, ако е необходимо. Перете поне два пъти в годината и минавайте с дезинфектант.

Кърпи за баня

Оставени да изсъхнат във влажна баня, кърпите могат да станат място за размножаване на бактерии.  Уверете се, че изсъхват изцяло след употреба, най-добре на слънце.

10 трика за бързо почистванеИдеи, които ще направят живота ви по – лесен  
Сподели: