6 неща, които не трябва да изхвърлятe

Замислете се преди да посегнете към тях  

1333

По време на пролетното почистване и ремонти, със сигурност ще има доста неща, които вече не ви вършат никаква работа и трябва да ги изхвърлите. Преди да занесете поредната вещ на коша, вижте дали не е в този списък и дали няма да й намерите полезно приложение.

10 идеи за повторна употреба на старите вещиОгледайте се и превърнете старите и на пръв поглед непотребни вещи в красиви произведения  

Стари и счупени електрически уреди.

20 идеи как да дадем нов живот на старите вещиВесели декорации без никаква инвестиция

Лаптопи, таблетите, различните уреди от кухнята се амортизират с времето и след няколко години вече не ни трябват. Не ги изхвърляйте обаче на боклука, а ги предайте на фирми, които се занимават с рециклиране. Така не само ще помогнете на природата, но и някоя от частите може да намери ново приложение.

Найлонови чанти

Найлоновите торбички са сред нещата, които най – много замърсяват природата, затова когато ги имате у дома, се постарайте да ги използвате и за други неща – от импровизирана ръкавица, през опаковка за някой продукт, до средство за покриване на чиния или купа…

Изтъркани и стари дрехи

Ненужните пуловери, поли, рокли и панталони могат да се използват не само като парцали, но ако имате повече талант, може да ги преобразите в нов тоалет. Ако нямат шанс за поправка, предайте ги на компании за рециклиране. Някои марки дори приемат стари дрехи и ви дават талони за намаление за редовните си стоки.

Рула от тоалетна хартия

Изхвърляме ролката от хартия, смятайки я за бокук. Ако се замислите обаче, тя може да бъде основа за много направи си сам проекти – за моливник, за съхранение на гердани, като средство да съберете кабелите. Просто вземете цветна хартия или боя и ги оцветете за по – свеж и различен вид.

Капачки от бутилки

Капачките от бутилки са страхотна основа за направи си сам проекти – поставка за четки за зъби, печати, дори и да нарисувате своеобразни проекти.

Пластмасовите бутилки

Подобно на найлоновите торбички и пластмасовите бутилки замърсяват природата. Стремете се да намалите използването им, а ако имате такива у дома, им намерете ново приложение – може да излеете остатъка от боя, да ги изрежете и създадете креативни проекти, да замразите в тях остатъка от бульон или мляко, например.

Идейни начини да покажете любимите си вещиАртистично и прагматично
Сподели: