Пластмасовите кутии за съхранение са лесни и удобни за съхранение на храна или за носене на обяд, но лесно се оцветяват. Но когато кутията е здрава, но захабена, не означава, че трябва да я изхвърляте.
Понякога е много по – лесно да изхвърлим нещо, което смятаме, че няма да ни трябва повече, вместо да поми...
21/08/2016Има няколко лесни начина, с които да възстановите първоначалния им вид.
Използвайте дестилиран бял оцет
Напълнете съда с равни количества топла вода и дестилиран бял оцет или оцет за почистване . Оставете поне за една нощ, но 24 часа е още по-добре. Измийте в гореща сапунена вода и изплакнете с топла вода.
Колко пъти ви се е налагало да купувате кутия с боя за проба или за да боядисате нещо съвсем малко. А после тя остава...
01/10/2017Опитайте с водороден прекис
Водородният пероксид е лек кислороден избелител, който премахва петна върху бели дрехи и пластмасови съдове. Напълнете съда с водороден прекис, за да запазите цвета равномерен и да премахнете всякакви други следи от петна. Оставете да престои до 24 часа, особено при сериозни петна. Измийте съда в гореща сапунена вода.
Скраб с паста от сода за хляб
Содата за хляб и водата образуват естествена, нежна абразивна паста, която безопасно премахва леки петна от пластмаса.
Смесете 2 супени лъжици сода за хляб с 1 чаена чаша вода. Разнесете пастата върху зацапаните участъци с мека гъба. Оставете да действа пет или 10 минути. Измийте в гореща сапунена вода и изплакнете добре. Повторете, ако е необходимо.
Накиснете в хлорна белина
Смесете 1 супена лъжица течна хлорна белина и 1 чаша топла вода. Оставете разтвора да престои в кутията за поне един час, но една нощ е добре. Измийте в гореща сапунена вода или го поставете в съдомиялната машина за цялостно почистване.
Допълнителни съвети за премахване и предотвратяване на пожълтяване
- Нарежете лимон наполовина, поръсете със сол и изтъркайте зацапаната пластмаса.
- Напълнете съда с гореща вода и добавете таблетка за почистване на протези.
- Предотвратете появата на жълти петна по пластмасовите контейнери, като напръскате вътрешността със спрей за готвене, преди да добавите храната. Маслото създава тънка бариера за намаляване на оцветяването.