5 трика за съхранение на вещите

Така ще са винаги под ръка  

449

За съжаление идеалните интериори се появяват само на снимки в списания или интериорни блогове. А в реалния живот външният вид на апартамента със сигурност е  развален от чорапите, лежащи близо до дивана и шампоана отстрани на ваната. Затова ви предлагаме идеи за това, как да организирате системата за съхранение по такъв начин, че необходимите неща да са винаги под ръка, но да не създават хаос.

1. Вечно почистване

Когато се приберем от работа, единственото ни желание е да се отпуснем, докато гледаме любимия си сериал. Но тук идва проблемът. Има неща са разхвърляни из цялата къща, които, ако не приберем сега, ще създадат истински хаос у дома. Най-добрият начин е да има място за всяко нещо у дома, но ако това не е така у вас, може би е време да помислите за мебели с двойна функция.

2. Почистваме често, но няма усещане за ред

Често се случват ситуации, когато поставяме всички неща на мястото им (книги в багажника, дрехи в килера), но усещането за хаос не изчезва. Проблемът може да е липсата на система. И ако апартаментът е в бъркотия, тогава се задейства принципът на отлагане - колкото повече задачи, толкова по-малко желание за тяхното решаване.

Опитайте се да се придържате към определен модел. Например в кухнята винаги дръжте по око джаджи и продукти, които често използвате (растително масло, подправки, ножове, шпатули и др.). Така няма да се налага да ги търсите или да предприемате ненужни действия, за да получите тях от далечния рафт.

3. Неща без постоянно място

Хаосът може да бъде провокиран не само от неща, които не са на мястото си, но и от тези, които нямат постоянно такова. Помислете къде можете да приберете тези неща, за да не развалят естетиката на стаята.

4. Стол-закачалка?

Не всички хора, след като свалят нещата си, ги прибират в гардероба. Някои имат гъвкава закачалка, наречена стол. Всеки ден планината от дрехи върху нея расте и вече не можете да намерите любимата си тениска, която се „скри“ под другите дрехи.

Ако не искате да прибирате нещата в гаредроба, използвайте открита закачалка. Това решение има както плюсове, така и минуси. Липсата на купчина на стола и подреждането на дрехите, които често носите, несъмнено са позитива, но фактът, че нещата все още са пред очите ви, е недостатък.

5. Твърде много малки неща

Шампоан отстрани на банята, козметика на нощното шкафче, подправки на кухненския плот - просто няма време да ги приберете. Има обаче едно предупреждение - тези привидно малки неща създават визуален шум. Ето няколко опции за тяхното съхранение:

 

 

Сподели: