5 трика, които ще променят начина, по който чистите праха

За по – чист дом  

2755

Почистването на праха от мебелите и аксесоарите може да ви звучи като нещо много просто и лесно, но се оказва, че не е съвсем така. Понякога, колкото и старателно да бършем, не успяваме да постигнем най-добри резултати. Ето защо от Real Simple ни дават няколко съвета за ефикасно и пълно почистване у дома.

Кафе-филтрите могат да бъдат използвани за нещо повече от чаша кафе. С тях лесно ще почистите екрана на телевизора или компютъра. Те са статични, така че няма да навредят.

Абажурът на лампата се праши много лесно, но с ролка за влакна лесно може да го почистите. Освен това с нея може да отстраните лесно трохи или власинки.

Ако има трудни за достигане кътчета, използвайте мека четка за зъби, за да ги почистите. Ако това не работи, опитайте с малка четка за боядисване.

Ако имате картини, които изглеждат потъмнели, използвайте стар бял хляб, за да почистите внимателно праха от тях. Втрийте я върху замърсения участък с леки кръгови движения. След това преминете със суха четка по повърхността на картината.

За да почистите ъглите на тавана, прикрепите кърпа от микрофибър с ластик към дълга пръчка. Почиства перфектно и паяжина. 

Сподели: