5 причини да обичате да чистите малкото си жилище

И малкият дом има предимства

1253

С изключение на съвсем малко хора, за които има терапевтичен ефект, спокойно може да заявим, че чистенето е сред най-досадните дейности, независимо от размера на дома. И все пак, ако живеете в малък апартамент, има няколко убедителни аргумента, които могат да ви накарат да харесвате почистването. И така, не се мръщете само при мисълта, за дейностите, а се усмихнете  и вижте предимствата и на миниатюрното жилище.

Пестите пари за почистващи аксесоари и препарати

По – малкото площ означава и по – малко за почистване. А с това пестите и пари. Така една бутилка универсален препарат ще ви стигне за по – дълго време, отколкото ако живеехте в голяма къща.

По – малко неща за чистене

Когато имате само една шепа от вещи, не е нужно много, за да постави всяко нещо обратно на мястото му. Малкото жилище предполага и по – малко мебели, което означава и по – малко прах. С една мощна прахосмукачка ще успеете да изчистите за нула време.

Може да почистите основно за по-малко от един ден.

Ако живеете в компактен дом, не е нужно да отделяте цял уикенд за основно почистване. Всичко, от което се нуждаете е добра организационна система и няколко часа, в които да свършите всичко. Уврете се, че няма кой да ви пречи, за да бъде всичко качествено изпълнено.

Повече време за важните неща

След като сте спестили време с почистването, може да се отдадете на любимо занимание, хоби, да сготвите вкусна вечеря, да направите дълго отлагана среща или да поиграете с децата. Използвайте пълноценно времето и така ще забравите за отегчението от неприятното чистене на дома.

Малките неща правят голямо впечатление

В дните, когато искате да пропуснете метенето и миенето, нещо толкова банално като оправянето на леглото или пренареждането на рафтовете може да направи дома ви изглежда много по-чист и приветлив. 

 

 

Сподели: