5 начина да подредите по – лесно

Трикове за бързо справяне с бъркотията 

1352

Домът ни понякога е толкова разхвърлян, че не знаете от къде да започнете, за да внесете ред. Предлагаме ви няколко начина за бързо справяне с бъркотията. И така, пригответе се и да започваме.

Разделете на зони

Ако трябва да подредите целия апартамент, започнете от определена стая или част от нея. Първо подредете малките неща и аксесоари, след това и по – големите. Бъдете последователни и не се разхвърляйте из няколко стаи.

Бъдете методични

Когато започнете почистването пригответе всичко необходимо, което да ви бъде под ръка – голям плик за боклука, кутия за неща, които ще дарите и такива, които ще подарите. Ако се колебаете за дадена вещ, оставете я в друга кутия, ако не я потърсите повече от 6 месеца, значи не ви е нужна.

Забавлявайте се

Докато чистите може и да се забавявате. Пуснете си хубава музика и си припявайте,така, няма да усетите колко много работа сте отхвърлили.

Решете от какво искате да се отървете

Преди да започнете да чистите преценете какво точно искате да оставите и какво да изхвърлите. Задайте си няколко въпроса: имам ли нужда от това, къде ще го оставя, полезно ли ми е, каква работа ще ми свърши ако го оставя?

Какво ще правите с ненужните вещи

Ако има вещи, които не искате да изхвърлите или няма на кого да дадете, дарете ги. Във всеки град има място, на което може да предадете стара, но здрава посуда, дрехи, книги или дори електроуреди. Така удовлетворението ще бъде още по – голямо. 

Сподели: