5 начина да подготвите дома си за топлите месеци

Готови ли сте за лятото?

11435

Топлите и слънчеви дни вдъхновяват и носят желание за промяна. Затова не е чудно, че това е времето, в което започваме ново хоби, спорт, купуваме си нови дрехи, търсим начини да освежим интериора…Е, ако за първите три няма как да ви помогнем, то за интериора може да разчитате на нас. Забравете за мрачното настроение и вижте пет начина, с които да подготвите дома си за топлите месеци.

Променете тапицерията

Тежките и дебели покривала, килими и завеси е време да отстъпят място на по – фините и светли материи. Заложете на по – свежи и цветни тъкани, добавете ярък цвят възглавници или помислете за такива в синьо – бялата гама, която напомня за плаж и море.

Силата на боята

Това е най-преобразуващият и универсален инструмент. Ако не искате да сменят цвета на стените, помислете за ярко синя рамка на вратата или за ярки первази. Те са в чудесна комбинация с бели стени и ще оживят пространството незабавно.

Тропическо излъчване

Този сезон е на тропическите принтове. Може да я използвате навсякъде – на възглавниците, на тапетите, на гарнитурата.

И да не забравим цветята

Стайните растения и висящите градини са идеални за всяка стая, но идват със своите капризи и повече грижи. Ако търсите онова усещане за природа и естествен външен вид, помислете за добавяне на ваза с цветя във всяка стая.

Освежете въздуха

Въпреки, че пролетното почистване може да е заличило зимната миризма, ароматна свещ е фантастичен начин да освежите атмосферата на стаята. Обонянието е едно от най-чувствителните ни сетива, а ароматът на плодова, цветна свещ ще внесе в пространството настроение.

Сподели: