5 лесни стъпки за по - организирана стая

Прсоти правила за винаги подреден дом

1702

Повечето от нас са заети с много задачи през деня и често вечер не ни остава време или нямаме никакво желание за чистене. И все пак чистият и подреден дом трябва да бъде наш приоритет. Ето защо ви предлагаме няколко лесни и бързи начина за организация на отделните стаи, с които домът ви ще бъде винаги подреден и чист.

Спалнята:

Това е мястото, в което почиваме пълноценно, затова бъркотията и претрупаните вещи нямат място тук. На първо място махнете всички онези вещи, които не ползвате. Прегледайте гардероба и всички дрехи, които не харесвате, не ви стават или не носите – подарете.  Избягвайте и прекалено многото сувенири в стаята. 

Трапезарията

Избягвайте доколкото е възможно да оставяте на масата храна, прибори или съдове. Съхранявайте кутиите в килера, а храната в хладилника. За да добавите свежест на помещението сложете ваза с цветя и свещ.

Кухня

Тъй като кухнята е място, където кипи активна дейност, свободното място е особено важно. Не оставяйте подправки и съдове на плота. Увеличете чекмеджетата и шкафовете за съхранение на необходимата посуда.

Всекидевната

Повечето от нас канят гостите си именно тук. Ето защо стилът и организацията са много важни за тази стая. Нека масичката за кафе да бъде свободна от книги и списания или сувенири. Аксесоарите сложете на етажерка или рафт. Ако нямате място за книгите, може да ги сожите под масата.

Баня

Банята е най-малкото и влажно помещение в дома, но може да бъде и най- мръсното. Чистете я редовно, инвестирайте в етажерка, в която да държите всички необходими вещи и тоалетни принадлежности.

 

Сподели: