5 домашни навика, които претоварват интериора

И пречат на очите ви да си починат

3339

Визуалният шум е термин, използван от съвременните интериорни дизайнери като евфемизъм за безпорядък. Дори мястото ви да е идеално чисто, спокойствието и комфортът са недостижими ако сте претрупани с различни предмети. Ето пет ежедневни навика, които може да изглеждат невинни или сладки, но всъщност правят дома ви неудобен.

Държите множество бутилки в банята

Колко вида хигиенни продукти имате на рафтовете?
Колко от тях използвате редовно?
Помислете за средностатистическата баня. В повечето случаи има по 3-4 шампоана на рафтовете (единият е необходим, другите не са подходящи за типа коса). Поне няколко балсама за коса, три туби паста за зъби, едната от които всъщност се използва от цялото семейство, а останалата се купува заради това, че е купена с отстъпка просто събира прах и затрупва рафт. Списъкът може да бъде дълъг. Отървете се от ненужните неща придайте на банята по-естетичен вид.

Претрупвате плота в кухнята

Сладък червен пипер, лют червен пипер, риган, мащерка, подправка за месо, за салата, за дюнер….Колко често се използват тези подправки? Веднъж месечно, когато сте в настроение за ново ястие? Но всичко това, подобно на музейни експонати, по някаква причина "украсява" плота в зоната за работа. Пръски вода и мазнини, прах се утаява на слоеве върху всички буркани и пречат на дейностите. Махнете това, което не ползвате и забършете добре.

Закачате снимки, картички, рисунки навсякъде...

Всички имаме неща, които предизвикват сантиментални спомени: снимки, пощенски картички, магнити или сувенири, донесени от пътуване. Но сложени на отворени рафтове, окачени по всички стени по хаотичен начин, те създават усещане за безпорядък и, вместо да зарадват, са досадни. Има два изхода - или ги приберете в кутия, или направете табло с тях.

Разхвърляте прибори из цялата кухня

Тенджери на котлона или тигани, поставени във фурната, развалят облика на всяка кухня, пречат на готвенето и дразнят с външния си вид. Ако няма достатъчно място в шкафовете за тях, а закупуването на по-просторни мебели все още не е в списъка с приоритети, няколко куки или висяща стойка могат да решат проблема.

Заобиколени сте от множество одеяла

 

 Одеялата са навсякъде - това не е уют и домашна топлина, не! Това е пътят към дерматит, алергия и астма. Особено ако имате космати домашни любимци. Оставете любимото си одеяло, но не забравяйте редовно да го перете. 

Сподели: