4 тайни на чистия дом

Лесни трикове за бърза организация

4056

Много от нас водят забързан начин на живот. Прибиране от работа, готвене, грижа за децата, работа през събота и неделя….и така все не остава време да преведем къщата в ред. Предлагаме ви четири начина, с които ще направите дома си по – приветливо, подредено и уютно ясто. Сега вече няма да имате оправдание за разхвърляната стая.

Купувайте по – малко, чистете по – малко

Когато пазарувате аксесоари или украшения за дома, помислете дали наистина имате нужда от това нещо или се поддавате на моментната емоция. Колкото по – малко неща имате по рафтовете и повърхностите, толкова по – малко ще чистите и стаята няма да изглежда претрушана.

Всяко нещо на мястото си

Това е много лесно за изпълнение условие, но за съжаление много малко хора го правят. Когато вземете нещо, върнете го на мястото у му след като го използвате. Така ще си спестите затрупаната маса или плот.

Чистете малко по малко

Кое звучи по – лесно. Да измиете след вечеря чиниите или да измиете цял куп в края на седмицата? Приложете това правило за всичко у дома си и така от бъркотията няма да има и следа.

Заложете на мултифункционални мебели

Мебели като табуретка или маса с място за съхранение са идеални да държите книги, списания или дистанционните. Освен това там можете да скриете набързо някои дребни неща ако дойдат неочаквани гости. 

Сподели: