4 съвета за създаване на малък и стилен коридор

Предварителният проект има значение  

416

Коридорът е не само входното помещение у дома, но и мястото, което най – лесно се цапа. Само си представете как в един есенен ден децата влизат с кални обувки, мокри якета и капещи чадъри. Резултатът е хаос и коридор, който отчаяно се нуждае от основно почистване.

5 решения за повече място в коридораКак може да превърнем кородора в по – стилно, красиво и комфортно помещение

Разбира се, това е лошият сценарий и не всеки ден е дъждовен и изпълнен с подобни предизвикателства, но това, което трябва да отбележим е, че коридорът е място, на което трябва да обърнем особено внимание, предвид  факта, че оттук започва нашият дом. А това означава да подсигурим достатъчно място за съхранение, лесна за почистване настилка и удобни опции за съхранение на якета, шапки и шалове, дребни аксесоари.  

Ето няколко съвета за оформяне на коридора, които ще помогнат за създаване на по-удоно и балансирано пространство.

8 чудесни идеи за малкия коридорОттук започва вашия дом

Място за сядане

Да има място, където да седнеш удобно, докато сваляш обувките и организираш нещата си, е съществена част от всеки дизайн. Вградената пейка с място за съхранение под нея помага да се използва максимално малкото пространство .

За повече удобство помислете за мека подложка. Може да изберете подвижен модел, който може да сваляте и перете.

Съхранение

Мислете за коридора като съблекалня – тук трябва да има достатъчно пространство за всички връхни дрехи. Това означава не само гардероб или шкаф, но и куки за окачване на палта, шапки, чадъри и шалове.

Ако нямате място за шкаф, сложете спортните обувки и оборудване или дрехи извън сезона в кутии за съхранение под пейките или подредени до стената.

Не забравяйте местата за малки предмети като ключове, портфейли или пощата. Плаващите рафтове могат да направят пространството интересно. Просто се уверете, че те са близо до вратата, така че да са на удобно място за прибирането им.

Настилки

В коридора настилката трябва да е устойчива на петна и влага, както и да се почиства лесно. Тъмните керамични плочки са издръжливи, с малка поддръжка и лесни за почистване. Изберете тъмни фуги, за да бъдат по – лесни за поддръжка.

Рециклираната тухла е здрава и придава рустик вид, но трябва да я боядисате със защитен слой, за да бъде лесна да се почиства. Ако изберете дърво, имайте предвид, че то се нуждае от по – голяма поддръжка и трябва да го третирате срещу влага.

Вентилация и светлина

Коридорът се нуждае от много светлина, така че да не се налага да ровите в мрака за ключове или съвпадащи обувки. Димер ще ви позволи да контролирате количеството на светлината.

Ако имате пейка, закачете висяща лампа над нея, за да създадете фокусна точка. Създайте илюзия за по - голяма площ  като добавите огледало, отразяващо светлината.

Идеи за декорация на малкия коридорЗащото първото впечатление е най-важно
Сподели: