4 неща в организацията на дома, които трябва да правите всеки ден

Освен да оправяте леглото  

722

Кой не иска да има чист дом? И то, без да се налага голямото чистене да се повтаря всеки уикенд? Не е толкова трудно, колкото си мислите. Защото хората с безупречно чисти домове не са супергерои - те просто имат няколко правила, които следват. А ние ще ви ги разкрием.

1. Бързо почистване

Подредените хора няма и да си помислят да легнат с пълна с чинии мивка. Те оправят цялата къща, въвеждат ред навсякъде, за да започнат деня на чисто.

2. Мислят напред

Когато чисти хора вземат нещо, те го връщат на място. Когато се приберат, свалят обувките си и ги прибират в шкафа. Защото знаят, че тези няколкосекундни дейности ще им спестят много чистене по – късно.

3. Имат организационна система

Имате ли организационна система? Не? Значи е време да създадете такава. Ключът да бъдете подредени e да създадете условия, за да няма хаос в дома ви. Това означава място за нещата, които могат да се натрупат - поща, дрехи, кухненски принадлежности. Всяко нещо се нуждае от място за съхранение, а когато знаете то къде е, ще ви бъде много лесно.

4. Дългосрочни задача

Когато подредените хора виждат нещо нередно, веднага го оправят. Ако кранчето в банята е мръсно, те го изтриват, дори да не е техният "ден да почистя банята“. Така, макар и да отделят по малко време за тези задачи, те улесняват ежедневието си.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: