4 начина да обновите старите плочки в банята и кухнята

Не винаги се налага смяна

3221

Стари и повредени плочки! Не ги махайте и не мислете непременно за основен ремонт. Защото днес съвременните технологии позволява да възстановите старите и повредени плочки или да промените външния им вид лесно и бюджетно. Ето идеи как да стане това:

Най-новите тенденции за обновяване на дома Специалистите разкриха колко е лесно да си отглеждаш орхидея у дома. Те препоръчаха цветето да бъде в прозрачна саксия, за да може да се вижда цвета на корените

Подмяна на стари напукани плочки

Трябва да мислите за подмяна на плочките, когато облицовъчният слой се повреди от времето. В този случай можете да премахнете отделни плочки и да освежите фугите.

6 проекта за обновяване на всяка стая в домаПроменете лесно дома

Интересен ефект ще постигнете с подмяна на плочка, която е подходяща по размер, но с контрастен цвят или няколко ярки мозаечни елемента. Така получавате декоративна вложка. По-добре е да направите това на няколко места, така че стената или пода да изглеждат по-хармонично.

Друга идея е да поставите композиция от камъни на мястото на повредени плочки.

Обновяване на фугите

Когато плочката изглежда добре, но фугите са напукани или пожълтели, може лесно да ги обновите. За да освежите интериора, изберете контрастни нюанси за фугите, които създават изразителен акцент.

Боядисване на плочки

Изтърканите плочки могат да бъдат боядисани изцяло или отчасти, както и да залепите различни декоративни шарки. За трайно покритие са подходящи епоксидни или специални състави за плочки, както и грунд.

Ако решите да я промените с боя, имайте предвид, че ще трябва да нанесете няколко слоя.

Винилови стикери

Това е най-бързият и евтин начин за обновяване на плочки. Магазините предлагат огромен асортимент от стикери от всякакъв вид цветове и текстури, готови картини и пана. Такива продукти не издържат дълго във влажни условия и изискват подмяна с течение на времето, но падмяната им е лесна, а и често можете да създавате нов дизайн.

 

Хитри начини да обновите дома си за малко пари Понякога не е нужно да инвестирате много пари
Сподели: