Хитри начини да обновите дома си за малко пари

Понякога не е нужно да инвестирате много пари

4092

Основният ремонт - нещо, за което много хора мечтаят, но и начинание, изискващо голям бюджет и достатъчно време. Когато тези два ресурса обаче са ограничени, трябва да намерите алтернативно решение. Обновяването на интериора за малко пари е реалност и ние сме събрали най-добрите идеи, които ще помогнат лесно да трансформирате жизненото пространство.

Обновете с боя

Днес на пазара се предлага голямо разнообразие от цветове и бои, които не миришат и които съхнат много бързо, което означава, че може да развихрите въображението си и да преобразите вратите, стените или мебелите. 

Ако нямате талант да рисувате, на помощ идват шаблоните, с помощта на които лесно ще оживите и най-скучния интериор в жива и стилна картина, която ще радва окото ви.

Понякога е достатъчно и едно малко докосване, няколко ярки ивици на стената или тавана, за да създадете динамика в пространството.

 

Отидете извън обичайното, но не нарушавайте границата на хармонията. За да постигнете такъв ефект в интериора, можете да използвате една проста техника – направете таванът акцент. Всичко, което трябва да направите е да го боядисате в цвят, който отговаря на стила на интериора.

Ако стаята е малка и с ниски тавани, синьото и синьото нюанси ще изглеждат хармонично тук и визуално ще направят тавана малко по-висок.

Когато в стаята има много слънчева светлина и няма нещо, което  искате да прикриете, играйте с нюансите. Помислете за нюанси като праскова, пепел от рози, смарагд или аквамарин.

Интериорът се формира не само от цвета на стените или тавана, но и от отделни детайли, част от които са мебелите. Старият стол, например, ще изглежда странно на фона на прясно боядисана стена (въпреки че има дизайнери, използващи контрастния ефект, но в обикновени ежедневни ситуации изглежда абсурдно).

Затова помислете за възстановяването на мебелите – боядисайте, претапицирайте или преобразете като махнете или смените вратичките на стария шкаф. Така вие не само показвате любовта си към мебелите, но и ще придадете нов облик на дома си.

Интериорните дизайнери имат едно старо правило. Когато нещо не е наред в стаята или интериора, трябва да насочите вниманието към нещо друго. В този случай килимът се превръща в добър инструмент, особено ако е в необичайна форма или в интересен цвят. Направете го фокусна точка на стаята, за да отклоните вниманието от неравностите по стените или от елемент, който ви дразни.

 

Със сигурност във всяка къща ще се намерят има парчета от тапет, останали от предишни ремонти. Вместо да ги изхвърляте обаче, можете да ги използвате за декорация на мебелите или за да промените някоя стара вещ.

Още един трик, с който лесно ще трансформирате пространството, са картините. В основата на всичко обаче са красивите рамки. В тях може да сложите от семейни снимки и плакати, през корици на любими списания, до снимки и детски рисунки.

 

Един аксесоар, с който интериорът ще по-жив и интересен е огледалото, особено ако то е с  необичайна форма и привлича вниманието. В допълнение, то визуално разширява пространството и удвоява естествената светлина в помещението.

Стикерите са още един лесен способ да украсите пространството. Те не изискват голяма инвестиция, но са лесни за поставяне и променят интериора.

Сподели: