3 начина за премахване на драскотини от стъклокерамичен плот

Върнете блясъка

20357

Колкото и качествена да е печката, тя не може да бъде застрахована от разливи и пръски, или изпускане на тежък предмет. В резултат на това на стъклокерамиката може да се надраска или да се напука. На помощ идват няколко лесни трика, с които да се справите с несъвършенствата.

Ето как да се погрижите за стъклокерамичните котлони Полезни съвети за всяка домакиня  

1. Паста за зъби

Ако щетите са почти невидими, но перфекционистът във вас е недоволен, пастата за зъби ще помогне. Най-добре е да вземете такава без гел. Нанесете пастата върху плота, оставете я да престои няколко минути и избършете печката със суха кърпа.

Как да почистим фурната и котлонитеЛесно е да върнете блясъка им  

 

2. Паста за полиране на метал

Полиращата паста съдържа цериев оксид, който премахва дори дълбоки повреди. Третирайте повреденото място и го разтрийте добре с парцал. Изчакайте 30 секунди и отстранете останалата паста от повърхността.

 

3. Шлифовъчна машина

Това е най-трудният вариант за премахване на драскотини и е подходящ в изключително случаи. Използвайте го само в краен случай, ако други методи не са помогнали. Полирайте повърхността внимателно, докато несъвършенствата изчезнат.

Съвети за грижа за стъклокерамика

1. По-лесно е да предотвратите драскотини, отколкото да се отървете от тях. За целта периодично забърсвайте котлона със сода за хляб. Смесете с вода, докато се образува пастообразна консистенция, разнесете на стъклокерамичния плот и внимателно разтрийте. Содената паста ще полира повърхността и ще се отърве от замърсяванията.

2. Използвайте стъргало за почистване на стъклокерамиката. Специално острие ефективно премахва замърсяванията и не уврежда повърхността на плочата.

 

 3. Слагайте само чисти съдове върху печката. Просто правило, но мнозина го пренебрегват. Ако по дъното на тигана са залепнали мръсотия или отлагания, те могат да повредят повърхността на печката. Също така почиствайте плота, веднага щом капнете нещо върху него.

 

 

Как да почистите керамичните котлони в кухнята Една от най – лесно цапащите се повърхности във всеки дом  
Сподели: