15 минутни направи си сам проекти за ремонт у дома

По – бързо от приготвяне на вечеря 

1369

Понякога, за да оправите нещо в дома, не се нуждаете от специализиран услуга или майстор. Има толкова много неща, които може да свършите и сами и така не само ще спестите пари, но и ще се насладите на чувството, че сте допринесли за комфорта и уюта в дома си.

Ето няколко проекта, които може да направите сами и които ще ви костват не повече от 15 минути време.

1. Закачете картина

Оживете декора си, като закачите няколко картини. Ето съвети как да направите това бързо и лесно. Ще ви трябват:

Нивелир
Пирон
Чук
Метър

Премерете точно мястото, на което ще сложите картината. Най-добре е картината да бъде на нивото на очите, но съобразете с наличие на мебел под или около нея, както и броя и размера на картините, които ще закачите. Маркирайте с молив мястото, където ще сложите пирона и го забийте в стената (ако сте с панел или тухла ще се нуждаете от бормашина). Закачете картината и с помощта на нивелир я регулирайте.

Сложете релси за пердета

Най-трудната част от поставянето на релсите е измерването на местата за конзолите.

Ще ви трябва:

Метър
Бормашина
Винтове
Нивелир
Стълба

Измерете точките, на които трябва да поставите конзолите, за да закачите релсата. Уверете се, че са равномерно разпределени. Пробийте дупки и ги прикрепете. Закачете тръбата, на която ще висят завесите.

Смажете скърцащата врата

Скърцането на вратата може да бъде много изнервящо и изключително неприятно. За да я оправите ви трябват само:

WD-40

Кухненска хартия

Напръскайте малко WD-40 върху пантите на вратата, като използвате ролката хартия, за да не накапете килима. Уверете се, че течността е проникнала добре и внимавайте да не напръскате покритието на вратата, за да не я увредите.

Прикрийте дупките от старите картини

Малките дупки в стената може са доста неприятни, но запълването им е много лесно. Трябват ви:

Смес за запълване
Боя
Шпатула
Шкурка

Нанесете върху шпатулата малко количество запълващ продукт (цимент) и внимателно го сложете в дупката, докато се напълни. Изгладете. След като изсъхне, минете леко с шкурката, за да загладите. След това минете мястото с боя в цвета на стената.

Обезвъздушете радиатора

Ако при пускането на парното установите, че се е събрал въздух в тръбите на радиатора, може лесно да обезвъздушите. Трябват ви клещи, кърпа, съд за вода.

Преди това се уверете, че кранът е отворен. В долната част на радиатора по диагонал на този за пускане на парното, има кран с дупчица. Завъртете леко с помощта на клещи или шестограм. Ще започне да фъсти и да капе вода. Когато водата започне да излиза на тънка струйка завийте бързо. Задължително отдолу трябва да държите съд за събиране на водата.

Сподели: