Перфектната къща: 7 златни правила при проектиране

Всеки може да бъде дизайнер

778

Не всеки има безупречен вкус, но всеки иска жилището му да бъдат най-доброто. За да постигнете перфектен резултат, не винаги е необходимо да разчитате само и единствено на професионални дизайнери. Ако внимателно обмислите обзавеждането, аксесоарите и оформлението, няма как да не се радвате на завиден резултат.

Седемте най-големи грешки при декорация Или какво винаги сте искали да промените в стаята

От Novate са събрали 7 златни правила за интериорен дизайн, с които можете да създадете вашето жилище - мечта.

Функционално оформление

10 начина за пролетна декорация за дома, за които не сте се сещали Всичко е цветя и цвят – просто намерете правилният начин да ги съчетаете  

Преди да направите ремонт и дизайн на апартамент или само на една стая, трябва внимателно да обмислите оформлението. На първо място, то трябва да бъде възможно най-функционално. Днес в онлайн пространството има огромен брой онлайн програми за интериорен дизайн. Те ви позволяват да въведете размера на помещението и мебелите, да променяте местоположението им и да създавате ваш дизайн.

Качествени мебели

Ако искате да се радвате на мебелите си дълго време, не се скъпете, а инвестирайте в качествени такива. Разглеждайте, преценявайте, пробвайте (за диван/ легло/ стол). По добре е сега да дадете повече пари, но те ще се изплатят в годините, отколкото да купите нещо евтино и на следващата година да се наложи да купувате нови. В крайна сметка няма да ви излезе по – евтино, а качеството се познава по външния вид и променя излъчването на помещението.

ВиК системи

Те съвсем не са маловажни. Уверете се, че купувате само най – качествени и устойчиви на времето материали и се доверете на професионалист за полагането им. Това е специфична работа, а една зле поставена тръба може да нанесе необратими поразии.

Правилно осветление

Правилното осветление може напълно да трансформира помещението и да му прибави дори няколко квадратни метра. При планирането на светлината е най-добре да се консултирате с експерти. Те ще ви кажат как правилно да ги разположите така, че да осветите всеки сантиметър от стаята.

Зеленина

Стайните растения създават уютна атмосфера в апартамента. Дори ако не сте фен на виолетки и орхидеи, а последният кактус на перваза на прозореца ви е изсъхнал преди половин година, не бива да се отказвате напълно от зеленината. Достатъчно е да изберете 2-3 непретенциозни вида, които ще внесат комфорт и домашна атмосфера.

Не претрупвайте апартамента

Ако не сте собственик на голям апартамент и сте натрупали много ненужни неща, помислете дали трябва да ги пазите. Може би е време да се откажат от шестте комплекта чинии, които бабата ви е използвала. А онези фигурки, донесени от почивка? Всички те ли ви трябват? Не претрупвайте жилището с ненужни вещи.

Не копирайте интериор

Ако сте видели в някое списание интериор на стаята, която ви завладява, добре. Но не е нужно да я копирате, в противен случай рискувате да загубите себе си. Сложете  онези неща, които ви характеризират - снимка, красива ваза, картина…Това е вашият дом и трябва да отразява вашия стил, а не на някой друг.

Идеи за декорация със стълбаОригинални идеи с един доста пренебрегван аксесоар 
Сподели: