Знаете ли, че по света всеки ден се изхвърлят десетки хиляди килограми с храна, която е годна за консумация. Същевременно милиони хора по света страдат от недохранване и недостиг на вода. В днешното консуматорско общество разделението е много силно и затова е добре да полагаме усилия, за да ограничим изхвърлянето на храна. Разбира се, никой не купува такава с ясното съзнание, че ще се озове в коша за боклук, но неправилният начин на съхранение води именно до това. Ето защо ви предлагаме няколко съвета за това, как да съхранявате основните хранителни продукти, за да ги запазите за максимално дълго време.
Свободностоящи етажерки Етажерките не са само за книги и списания. Сложете една такава близо до кухнята и ще може ...
30/04/20161. Ябълки
След като наскоро ви показахме 10 предложения за съхранение и организация е кухнята, с които ще имате винаги ред и чи...
04/05/2016Ако съхранявате ябълки в кухнята на стайна температура, те за ще изгният бързо. Вместо това, ги дръжте в хладилника, в контейнер за зеленчуци и плодове. Така ябълките могат да останат свежи и хрупкави до няколко седмици.
2. Брашно
Брашното бавно, но сигурно се влошава при контакт с въздуха. И може да бъде нападнато от мушици. За да предотвратите първия проблем, изсипете брашното в стъклен буркан с добре затварящ се капак или пластмасова торбичка с цип. И за да се справите с втория, по-добре е да го държите в хладилника.
3. Плодове
Съхранението на плодове и плодове в хладилника е добра идея. Но трябва да бъдат разделени, за да се запазят най – дълго. Пазете ги далече от зеленчуците, защото газът ще ускори гниенето. Уверете се, че се съхраняват отделно в различни контейнери.
4. Картофи
Картофите трябва да се съхраняват на сухо, хладно и тъмно място. Хладилникът не е добра идея - прекалено студено е за тях, защото нишестето ще започне да се превръща в захар. Затова ги дръжте в шкаф или в мазето.
5. Лук
Лукът е друг чувствителен продукт. Съдете сами: трябва да се съхранява в същите условия като картофите (сухо, тъмно и хладно място), но в никакъв случай близо до него. Препоръчва се да го сложите в стари найлонови чорапи или чорапогащник. Може да го държите и в хладилника. Но не близо до плодовете. Да, труден зеленчук, предупредихме ви.
6. Салата
Не дръжте зелената салата в найлонов плик, защото ще се развали много бързо и ще стане слузеста. Вместо това го поставете в хартиен плик, увита в хартиена кърпа.
7. Сирене
За да се запази твърдото сирене по-дълго време и да не се образува мухъл, го дръжте във фолио, восъчна хартия или марля.
8. Паста и макаронени изделия
Противно на общоприетото схващане, след отварянето на опаковка, пастата не е добре да стои там. По-добре я изсипете в стъклен висок буркан с плътна капачка. Така ще избегнете мухъл и неприятен вкус.
9. Домати
Доматите трябва да се съхраняват далеч от светлина и влага. Не е желателно да се държат в хладилника, с изключение за само няколко часа преди готвене. Така те ще останат сочни, но в същото време ще бъдат добри за рязане.
10. Хляб
Ако искате да запазите хляба за по – дълго, съхранявайте го в хладилника. Така той няма да почернее, а мухълът няма шанс.
Знаете ли, че има продукти, които е непрепоръчително да съхранявате в хладилника? Напълно естествено е желанието да ...
20/12/2015