10 правила за ремонта, които дизайнерите препоръчват да следвате

Осигурете си комфорт

3348

Мислите да обновите дома си тази пролет? Добре дошли в клуба! Макар да е забавно да планирате и да търсите идеи в Pinterest, добре е да се обърнете и за професионален съвет. В края на краищата, независимо дали обмисляте сериозно или незначително освежаване, съвети, дадени от хора, които се занимават с това и познаващи тънкостите, могат да улеснят всеки проект.

Вижте няколко правила, които е добре да следвате.

ikea.bg

Мислете за начина си на живот.

"Навиците влияят на начина, по който създавате среда", обяснява дизайнерът Линдзи Кониор. Проектирайте кухнята си така, че да отговаря на начина на живот на вашето семейство. Ако се събирате около масата, инвестирайте в голяма и здрава такава, оформете красива трапезария. Ако холът е вашата семейна стая, заложете на по – голяма инвестиция там.

Задайте план и придържайте към него

Уверете се, че сте избрали определен модел, стил, начин на подредба, цветове и се придържайте към тях! Това е най-добрият начин да спестите време и пари. Дори да се наложи леко отклонение, нека да не е драстично.

Определете приоритет.

Ремонтът е като правенето на торта. Трябва да имате правилната основа, а останалата част е украсата. Затова изградете вашата основа и след това оформете детайлите, насочете вниманието си към наслагване в текстури, шарки и блясък.

Помислете за осветлението.

Осветителните тела играят огромна роля в създаването на пространство. Не залагайте само на една лампа, а на няколко източника.

Почитайте историята на дома си.

Ако имате достатъчно късмет да живеете в исторически дом, възползвайте се от това. подчертайте височината на помещението, арките, архитектурните елементи, текстурата на дървото, облицовката, богатите цветове на витражите.

Инвестирайте във вечни мебели

Когато сте изправени пред празно, прясно боядисано пространство, избягвайте изкушението да го обзаведете просто така. Не купувайте евтини и артикули за еднократна употреба, за да запълните пространството, инвестирайте в неща, които ще са актуални винаги, които могат да се предават на поколенията. Това е инвестиция в бъдещето и в спомените.

Добавете нещо различно.

Знакът на професионално проектирано пространство често е в неочакваните подробности, така че не пренебрегвайте бюджета за довършителни елементи. Само няколко, на пръв поглед незначителни елемента, могат да имат изненадващ ефект.

Не се съсредоточавайте върху съвършенството.

В крайна сметка една стая е като костюм: Ако е прекалено стерилна, не е комфортна. Ако симетрията е прекалена, това уморява и прави стаята прекалено формална. Смесвайте стилове, спомените и странното изкуство, покажете вашия индивидуален и личен почерк.

Сподели: