Трикове, с които малкото място ще изглежда по- голямо

Не се страхувайте от големите мебели 

2883

Ако живеете в малко жилище със сигурност сте изпълнили всички съвети, за да изглежда то по – голямо – сложили сте огледала, боядисали сте в светли тонове, заложили сте на светли завеси.

А знаете ли, че дизайнерите слагат големи мебели в малката стая, за да отворят пространството? Като се има предвид неписаното правило, че малките вещи са идеални, то изглежда иронично да сложите голям диван на 10 кв. м жилищна площ, но повярвайте, това може да промени пространство.

Ето няколко дизайнерски трика, които ще помогнат да направите малкото жилище да изглежда по – голямо с помощта на големите мебели.

Изберете малко, но добре подбрани мебели

Ако имате малък диван в стаята, може би ще се наложи да сложите табуретки, столове, кресло, масичка за кафе…Ако изберете голям диван обаче, може би ще ви е необходим само килим и масичка. Така реално спестявате пари за мебели.

Възползвайте се от стената

Библиотеките от пода до тавана привличат погледите и правят стената да изглежда по – висока и по – широка. В зависимост от ефекта, който търсите акцентирайте върху хоризонталните или върху вертикалните рафтове.

Научете се да обичате празните пространства

За да постигнете баланс, предметите в стаята трябва да се допълват. Например голямото легло заема визуално много  пространство в спалнята, за да компенсирате, трябва да заложите на повече празно пространство или рафтове.

Добавете драматизъм с произведение на изкуството

Изберете ярка картина или произведение на изкуството, което да се превърне във фокусна точка и да привлече вниманието. Така няма да има нужда от други аксесоари или декорация.

Големите мебели са по-привлекателни

Представете си, че сте се събрали с приятелите си на голям диван или си почивате на легло с кралски размер. Колкото и да е малко пространството с голяма мебел никога няма да изглежда претъпкано. 

Сподели: