Как да оформим стаята с отворен план?

Съвети от експерта  

1186

Ако живеете в апартамент, който е отворен план, вижте няколко препоръки за обзавеждане от дизайнерите: 

Размерът има значение

Важно е мащабът на мебелите да съответства на мащаба на стаята. Ключът към правилното оформление е да се избере различни по размер мебели - някои по - големи се съчетават с няколко по-малки. Помислете за красиви високи библиотеки, големи картини, интересни полилеи, които да грабват вниманието.

Правилно зониране

Когато подреждате, не „залепяйте“ дивана за стената. Килимът може да отдели зона в помещението, затова изберете такъв, който да влиза само под предните крака на дивана и фотьойлите. Създайте свързващ елемент с останалите части на стаята. Това може да бъде цвят, мебел или аксесоари.

Намерете фокусна точка

Когато планирате някоя стая, важно е да имате фокусна точка, така че веднага щом влезете, окото ви да е насочено към нея. Ако пространството е голямо може да помислите и за втора и трета фокусна точка. Внимавайте обаче те да са разположени равномерно в стаята, за да не се измори окото.

А цветовете?

"Добавянето на цвят и шарки е чудесен начин да оживите голямо пространство, но трябва да внимавате да не стане претрупано или да бъде разностилно в различните части на помещението. Най-добре следвайте един цветови нюанс, а играйте с различните тонове. 

Сподели: