Идеи за декорация на големия коридор

И как да го превърнем във функционално помещение

1746

Коридорът или антрето са първото впечатление, което вашите гости добиват когато влязат в дома. И за да бъдат те очаровани още на входа, трябва да декорирате мястото по най-добрия начин. Обикновено хората се оплакват, че помещението е много малко и тясно, и търсят какви ли не решения, за да съберат всички необходими мебели – шкаф за обувки, закачалки, етажерка за дребните аксесоари и ключовете.

Но ако имаме обратния проблем – голям и широк коридор, който трябва да обзаведем по впечатляващ начин, който да свързва и обединява всички стаи в дома?

tesy.bg

Антрето е преходно пространство, а ако е голямо може да си позволите игра с шарки, цветове и мащаб и текстура. Може дори да го превърнете във функционална стая.

Вижте три решения за големия коридор:

Галерия

Може да превърнете антрето в галерия като закачите произведения на изкуството, огледала и семейни снимки. В центъра сложете маса и ваза с цветя за по – приветлив вид.

Помислете и за пейка, която не само ще завърши декорацията, но и ще бъде допълнително удобство когато се обувате.

Библиотека/ място за съхранение

 

Шкафът е важен елемент при всяко обзавеждане и освен стилен, той може да бъде и много функционален. Закачете рафтове или лавици на стените и превърнете мястото в красива библиотека, например. Цветовете на книгите и списанията ще добавят колорит.

За по – еклектичен вид, подредете на рафтовете любимата си колекция или сувенири от пътуванията.

Тапети

Ако не искате да посчертаете коридора като основно място за съхранение, заложете на тапети. Играта с шарките може да придаде различен вид на помещението и визуално да манипулира размера.

А защо да не направите още една крачка и не залепите тапет на тавана? Неочаквано, но много различно решение.

Не забравяйте, че ако комбинирате правилните шарки на тапета и картина, ще постигнете изключителен ефект. Ако не сте толкова смели, помислете за огледало с позлатена рамка. 

 

Сподели: