9 скрити места за съхранение, за които не подозирахте

Огледайте се около вас

1242

Когато неизбежната бъркотия от всички в дома, домашните любимци и работата, която носим,  стане част от ежедневието, със сигурност много от нас си мечтаят да имат поне още две – три  стаи, в които да организират всичко. Но ако тази перспектива не стои пред вас, остава само да се възползвате от наличното пространството за съхранение и да премислите всички онези места, които сте пренебрегвали досега. 

Огледайте се около вас. Виждате ли потенциала на гърба на вратата? А тази тясна стена, която стои гола? Не забравяйте и под леглото, както и онова пространство под тавана…Има толкова много скрити ( и не чак толкова скрити) кътчета, който стоят празни, а могат да се превърнат в безценен помощник за организацията в дома ви.

ikea.bg

Вижте няколко места с потенциал за съхранение, за които може би не подозирахте.

 Гърбът на кухненските вратички

Ако сте любител - пекар, вероятно имате кухненско чекмедже, пълно с всичко - от приставки за миксери, мерителни чаши до гумени шпатули и формички за сладки. За да не се налага да ровите в него докато ръцете ви са покрити с бисквитено тесто, използвайте гърбовете на вратите на кухненския шкаф. Сложете кукичките в задната част на вратата и ги разположете така, че висящите елементи да не пречат на рафтовете, когато вратата е затворена

Под леглото на детето

Под леглото на детето няма само въображаемо съкровище, но и много неизползвано място за съхранение. Така например може да сложите плитка дървена табла с колела, на която да подредите любимото влакче. Само издърпвате и местите по средата на стаята. Връщането почистването е също толкова лесно и просто.

Под кухненските шкафове

Ако искате да освободите пространството в кухнята, но всеки квадратен сантиметър в шкафовете  е зает, помислете за инсталирането на няколко подобни рафта, разположени точно под шкафовете. Уверете се, че има достатъчно свободно пространство между рафта и долната част на шкафовете, но и рафтовете да не се намират толкова ниско, че да блокират работната повърхност.

На малката стена

В много домове имат неизползвани стени и ъгли, така че защо да не се възползвате от тях. Като в този апартамент, в който малките дървени рафтове са място за книги.  

Над тоалетната

С кърпи, тоалетни принадлежности и уреди за коса, нищо чудно да усещате недостиг на място за съхранение, дори и в най-просторната баня. За да увеличите максимално пространството, помислете, кои са пренебрегваните места, като пространството над тоалетната.

 Долната част на леглото

Сложете пейка за съхранение или стилни кошници в края на леглото. Тук може да държите одеяла, които нямат място в гардероба.

Под тавана

Ако смятате, че сте изчерпали всяко свободно място в стаята, погледнете малко по – нагоре. Мястото под тавана крие неочакван потенциал. Разположете там рафтове, на които да подредите списания, аксесоари или по – рядко използвани съдове.

На страницата на шкафа

Когато става въпрос за оптимизиране на пространството за съхранение, важно е да помислите и за мястото извън шкафовете. В малката кухня, възползвайте се от страницата на шкафовете, където може да закачите престилки или кърпи за чиниите. 

Сподели: