9 начина да създадете повече пространство в стаята

Не ви е нужна магия, за да уголимите оптически малката стая, просто следвайте...

2236

Създайте илюзия за по-голяма стая чрез комбинация на осветителни тела с различна големина и височина. Изберете кълбо или стоящи лампи, тъй като те създават чувство за пространство. Най-добрата светлина е естествената, затова се възползвайте максимално от нея.

 

ikea.bg

Отвореният план на помещението позволява кухня трапезария и всекидневна да бъдат в една стая. Заложете на единни елементи, материали и тесктил, за да създадете илюзия за широко помещение.

 За малки пространства изберете мебели с високи крака. Съобразете височината на облегалката и подлакътника за дивана, който е най-добре да бъде тесен и висок.

Високата и тясна врата също е трик, с който може да "уголемите" едно пространство.

 

Прозорците са важна част от всяка стая. Заложете на светли, дълги завеси, които да започват от тавана. Така илюзията е за по-висока стая.

 

Бялото е цветът за малката стая. За да подсилите ефекта, заложете и на мебели в такъв цвят. Като цвят акцент използвайте сиво или кафяво.

 Малката стая иска мултифункционални мебели. Като например това легло с шкафове под него.

 

Малката баня може да не изглежда толкова малка - със стъклени паравани и големи огледала, ефектът е зашеметяващ.

Свободното пространство на пода е особено важно, за а изглежда една стая по-голяма. Затова изберете повдигнати мебели или закачени за стената. Що се отнася до цвет - бялото или светлите нюанси са най-добрият избор.

Сподели: